İstanbul Seyahati ve Hislerim

Muhabbet Platformu meşveret sonbahar toplantısı bu sefer İstanbul’da yapıldı. Çok verimli geçen toplantımıza Türkiye’nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine bir çok mahallerden yoğun bir katılım vardı. İman ve Kur’an hizmetleriyle ilgili çok faydalı ve seviyeli görüşmeler yapıldı.

Bu toplantıya katılan bütün mahallerimizi tebrik ediyorum.. Maşallah, Barekallah Rabbim nazardan saklasın.

Eski dava arkadaşlarımız gönül dostlarımız, Nur Vakfı hizmet erlerine Muhabbet Platformuna hoşgeldiniz diyorum. Aynı safta maddi ve manevi birikimlerin ve kuvvetlerin birleşmesi fevkalâde inkişafa ve şevke medar olacağından şüphem yoktur. Diğer kardeş ve ağabeylere numune-i imtisal teşkil edecektir.

Bilhâssa toplantıya ev sahipliği yapan Şekercihan Derneğinin fedakarlarını ve bunların gayretlerini de buradan tebrik ediyorum.

Ziya Paşa'nın ''Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz'' sözü tam manasıyla bu ağabey ve kardeşlere de temerküz ettiğini bir daha müşahade ettim. Şevk ve gayretlerini ziyade ve makbul eylesin.

Toplantıdan bir gün sonra sabah Eyüp Sultan’da kılınan namaz, Eyüp Sultan Mezarlığı ziyaretleri ruhumuzu manevi alemlere götürdü. Eyüp Sultan Mezarlığı’na gidip de Nur’un kahramanlarına ve fedâkâr hizmetkarlarına da bir Yâsin-i Şerif ve Fatiha-i Şerif okumadan geçmek olmazdı. Rabbim bizleri onlara tam varis eylesin, hizmetlerini devam ettirmeyi nasip eylesin.

Sarıyer'e doğru yol alırken sahil ve boğaz manzarasından Rabbimin cennetinden bir pencere açılıyordu. Rahmetinden bekliyoruz. "Rabbim asıllarını ve menbalarını göstersin." Amin.

Sarıyer’de Üstadımızın kaldığı mütevazı evde, her nur menzilinde bulunan manevi havayı teneffüs ettik.

Çamlıca Camii şerifi bizleri bütün ihtişam ve cazibesi ile karşıladı. Mimar Sinan'ın yaptığı camilerden geri kalmaz diyebilirim. Maşallah!

Çevresi ve düzeni ile bu camiye gerçekten takdire şayan bir ihtimam gösterilmiş ve emek verilmiş. Vesile olanlardan Allah razı olsun. Boğaz manzarası, müslümanların ailece, çoluk çocuğu ile nefes alacağı bir mekan olmuş. Ziyaret edilmesi gereken bir panayır özelliğindedir.

Nur’a hizmeti gaye edinen Said Özadalı ağabeyi de anmadan geçmek olmaz. Rabbim istikametini daim etsin. Ayrıca göstermiş olduğu ilgi ve samimi iltifatlarından dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Hep böyle kal Said Abi! İkramları ve şahsi hizmetleri bana Asr-ı Saadeti hatırlattı. Hedef ve gayede bu değil mi?

Selam ve dua ile Allah'a emanet olun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum