Hümeyra Yıldız Dülek

Hümeyra Yıldız Dülek

Bayramımız Bayram Olsun

Ne zaman bayram yaklaşsa çocukluğumdaki bayramların coşkusu, samimiyeti, sıcaklığı, kalabalıklığı gelir yüreğime oturur.

Düşünürüm; bayramlar çocukken mi güzeldi? Bugünün çocukları bizim yaşadığımız sevinci içlerinde hissediyorlar mı?

Evet bize her bayram yeni giysi alınmasa da ablamızın küçülmüş elbisesini giyerken bile mutluyduk. Alınan ayakkabıları yastığımızın hemen yanına koyar onları severek uykuya dalmaya çalışırdık. Bayram demek; sabah erken kalkıp sevinçle giyinmek, nine ve dedelerimizi ziyaret etmek, büyüklerin bizim için hazırladığı hediye mendiller, harçlıklar ve toplamaya, yemeye doyamadığımız bayram şekerleriydi.

Bayramlarda uzun zaman görmediğimiz yakın akrabaları görmek başkaca bir lezzetti elbette.

Geçmişte huzur, mutluluk, bağlılık en önemlisi saygı ve sevgi vardı. Birlikte yaşamanın, beraber bir şeyler yapmanın hususiyetine, bilincine vakıf olma güzelliği vardı.

Bizler bayramlaşmayı yüz yüze yapardık. Bizim çocukluğumuzda teknoloji gelişmemişti. Cep telefonu, internet hatta birçok evde telefon ve televizyon yoktu.

Bizim çocukluğumuzda komşuluk vardı, arkadaşlık vardı, paylaşmak vardı, lunapark vardı, gider eğlenirdik.

Ve bayram demek çocuk demekti. Zira bayramlarda en çok çocuklar hoş tutulur, bir dedikleri iki edilmez. Harçlıklarla dolar cepleri miktarı ne olursa olsun. Hayatın telaşıyla henüz tanışmamış, ev geçindirme ve sorumluluğu nedir bilmeyen çocuklar mutlu olur bayramlarda. Çocuk ve bayram herkes için birbirine en yakıştırılan iki kelime olmuştur ve zaman akıp gitse de bu hiç değişmeyecek inşallah.

Değerlerimizden uzağa düşmezsek, mutluluklarımızı yalnız yaşamazsak,

Gözlerimiz donuk, soğuk, mutsuz bakmazsa; Her şeyin hızla tüketildiği günümüzde, hayattaki sevinçleri, coşkuları doya doya yaşayabilir ve çocuklarımıza da yaşatmaya devam edebiliriz.

Bayram dendiği zaman koca bir hüzün yumağı gelip oturmamalı yüreklerimize.

Bilakis Cenab-ı Hakka teslimiyetin en büyük örneği olan Hz. İbrahim'in (as) oğlu İsmail'i gözünü kırpmadan Rabbine kurban edişinin güzelliğini, inancını bilmenin huzuru ile bayramları yaşamak ve yaşatmak, bayramlaşmanın hususiyetini, güzelliğini anlatabiliriz evlatlarımıza.

İşte o zaman yaşayacağımız her bayram bayram olur gönüllerimizde…

Bu vesileyle, Bayramımız bayram olsun inşallah.

Selam, sevgi ve dua ile…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.