Gürpınar Okuma Programının Ardından

Beraberimizde altı lise seviyesi erkek öğrencimiz ile iki arkadaş olmak üzere yedi günlük okuma programı ve ardından üç günlük İstanbul ve Bursa gezileri olmak üzere 11 günlük bir programı icra etmenin sevincini yerimize dönmemize rağmen hala yaşıyoruz. İlk önce değerli arkadaşlarımız bizi özel araçları ile Şanlıurfa havaalanına bıraktılar, yaklaşık iki saatlik bir uçuştan sonra İstanbul yeni havalimanına vardık. Havalimanı eskisinden daha büyük ve modern, göz dolduruyor. Havalimanından kalkan Hava-İst. denen tarifeli servis otobüsleri ile Aksaray’a vardık. Eski havalimanının yanı başında metro imkânı vardı, burada şu an yok, inşallah bu da erken zamanda yapılarak hizmete konulur. Servisten indikten sonra yürüyüş mesafesi ile Fatih camii yanı eski Şekerci han bitişiğinde yer alan Şekercihan Derneği'ne misafir olduk. Gençlerimizi cuma sabahı Beylikdüzü/Gürpınar mevkiinde yer alan kampüse servisle uğurladık.

Türkiye’nin değişik yerlerinden ve İstanbul’un içinden katılan lise seviyesindeki mevsimin ikinci programı 44 kişiden meydana gelen 6 grup şeklinde tanzim edilmiş. Okuma programı bir hayırsever ağabeyin kampüs-villasında icra ediliyor. Bahçede havuz, futbol, basketbol ve voleybol sahaları ile masa tenisi yer almaktadır. 44 kişinin rahat barınabileceği geniş kapalı ve açık mekânları olan bu yapı kısa sürede gençlerin beğenisini kazandı. Okuma programında günlük rutin olarak Kur’an, Risale-i Nur, Hadis ve İlmihal, adab-ı muaşeret dersleri verilmektedir. Ayrıca günün belirli saatlerinde yüzme ve diğer sportif faaliyetlere izin verilmektedir. Her grubun başında bir eğitmen ve buna bağlı kampüs sorumlusu bulunmaktadır.

Okuma programı Gürpınar’da gençler ile devam ederken biz genç ihtiyarlar ise Cuma namazını Fatih Cami’sinde eda ettikten sonra aynı gün vefat eden büyük âlim merhum Mahmut Ustaosmanoğlu hoca efendinin cenaze namazına katıldık. Muazzam ve kalabalık bir cemaatin katılımı ile manevi havanın tesiri olsa gerek huşu içerisinde bir Cuma ve cenaze namazını eda etmiş olduk. Allah rahmet eylesin, mekânı Cennet olsun inşallah. Aynı gün öğleden sonra Bediüzzaman Said Nursi’nin 1907 yılında kaldığı Şekerci Han binasını dışarıdan gözlemledik. Akşam Hamidiye Kültür ve Eğitim Vakfı merkez binasında duyma ve konuşma engellilere özel yapılan Risale-i Nur dersine katılarak akşam namazını burada eda ettik.

Akşam namazını hasretle beklediğimiz Ayasofya Cami-i Kebir’inde eda ettik. Fatih camisine yakın bir yerde mahalle içerisinde yer alan kendi kendine ‘sanki yedim’ diyerek bunu düstur eden bir adamın hevesinden kurtarıp biriktirdiği paralar ile yaptırdığı Sanki Yedim namındaki mescidi ziyaret ettik. Cumartesi akşamları Şekercihan'da rutin olarak yapılan Risale-i Nur derslerine katıldık. Aynı gün uzun yıllar Şanlıurfa’dan ayrı kalan değerli ağabeyimiz Mahmut abi ile tevafuken merhabalaşma ve görüşme imkânımız oldu. Yine başka bir akşam Çorum/Osmancık’tan Şair Ekrem Kılıç ağabeyin çocukluk arkadaşı Elvan Derindere ile görüşerek eski günleri yâd etmesine vesile olduk.

Bir başka gün Açık Deniz ile Köprü dergilerinin hazırlandığı Risale-i Nur Enstitüsü hizmet merkezini gezip gördük. Okuma programı bittikten sonra gençlerle beraber Youtube’da video kanalı olan Santral-7 dershanesinde yapılan programa katıldık. Cuma öğleden sonra şehir içinde tramvay ile yolculuk ederek gençler ile Galata köprüsü ve Galata kulesini gezerek acıktıktan sonra Eminönü’nde lezzeti ile meşhur balık ekmek ve Osmanlı tatlısı yedik. Cumartesi sabah yine Karaköy rıhtımından çıkarak boğaz turu niyeti ile Üsküdar ve Kız Kulesi ve etrafını gezdik. İkindi namazını eda etmek üzere Anadolu yakasında yer alan Çamlıca camiini ziyaret ettik. Maşallah muazzam bir yapı olmuş, klasik Osmanlı mimari kültürü ile modern mimari kültürünü bir arada taşıyan yapıyı görüp ve gezdik. Rabbim emeği geçenlerden, projeyi ortaya koyanlardan ve başarı ile bitirenlerden razı olsun. Programdan sonra okuma programında düzenlenen yarışmalarda birinci gelen gruba saat diğer katılımcılara ise oyuncak ve katılım madalyası ile belgeleri takdim edildi.

Cumartesi akşam yine rutin devam eden Şekercihan umumi Risale-i Nur dersine gençlerle beraber katıldık ve dinledik. Pazar sabah kahvaltısı ve dinlenmenin ardından öğleden sonra yine geçen hafta geldiğimiz istikamet üzere yeniden dönüşe geçmek üzere Aksaray- İstanbul Havalimanı- Şanlıurfa Havalimanı- Karaköprü’de yolculuğumuz sona ermiş oldu.

Programın başından sonuna kadar bizlere maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Şanlıurfa’da GAPDER Derneği'ne, İstanbul’da Şekercihan Derneği'ne, büyük bir şevk ve sevinç ile okuma programına Şanlıurfa’dan katılan Muhammet Eymen, İhsan, Safa Kerem, Muhammet Can, Mehmet Arda ve Kerem kardeşlerimize, hassaten öğrencilerimize yardımcı olmak için benim ile birlikte can yoldaşı olan, yol arkadaşım İbrahim kardeşe, öğrencilerimizi mükemmel bir okuma programına gönderdikleri ve onlara maddi ve manevi destekledikleri sağlayan velilerimize, Gürpınar’da programın gerçekleşmesinde katkıları olan özellikle mülk sahibi değerli hayırsever ağabeyimize, programın en ince detaylarını bile hesaplayıp planlayan Münir ve İsmail kardeşlere, Şekercihan Derneği’nde bizlere ev sahipliği yapan Celalettin, Faik, Okan ve Akif beylere, yol pusulamız Tarık kardeşe, gençlerimizi emanet ettiğimiz değerli genç grup eğitmenlerimize ayrı ayrı teşekkür ederiz. Bir sonraki yazımızda aynı tarihlerde yaptığımız Bursa İttihad Derneği ziyaretindeki hissiyatlarımızı paylaşmak üzere Allah’a ısmarladık.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum