Muhabbet Platformu GDA Bölgesi Buluşmaları

Geçtiğimiz hafta sonu Şanlıurfa Gap Kültür, Araştırma ve Kalkınma Derneği’nin ev sahipliğinde GDA Bölgesi Muhabbet Platformu gönüllüleri bir araya geldiler. Bölgemizin değişik illerinde sıra ile yılda iki kez düzenlenen toplantıya Diyarbakır, Van, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya/Doğanşehir ve Gaziantep’ten katılan muhabbet erleri bir araya gelerek önümüzdeki altı aylık faaliyetler ile ilgili görüş alışverişinde bulundular. Alınan tavsiye kararları kapsamında; bölge illerinde yapılan gönüllü faaliyetlerden, öğrenci ve dershane hizmetleri, sosyal faaliyetler, kardeşlik duygularını pekiştiren ziyaretler hususunda gayret gösterilmesi, ve ara tatilinde öğrenci kardeşlerimizin uygun görülen yerlerde okuma programlarına katılımlarının sağlanması, bölgemizde mevsim şartlarının elverdiği yerlerde kaynaşmaya vesile olması açısından her ilkbahar ve sonbahar mevsiminde bölge pikniklerinin gerçekleştirilmesi hususları ile 6 Şubat depreminde büyük yara alan Adıyaman ilinde bulunan ders mekanımızda meydana gelen deprem hasarların onarılması amacıyla yardım kampanyası başlatılması ve bir an evvel dershanemizin faaliyete geçmesi konusunda kararlar alındı.

Şanlıurfa GAPDER derneğinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen görüş alışverişi toplantısında, sabahın erken saat saatlerinde yol alarak Şanlıurfa’ya varan kardeşlerimiz ile dernek merkezimizde bir sabah kahvaltısı, toplantının ardından öğle ve yemeği, çay ve tatlı ikramları yapılarak katılımcılar arasında yakından tanışma ve görüşme fırsatı oldu.

Toplantının bitiminden sonra, akşam, araştırmacı yazar Abdulkadir Menek hocamızın Risale-i Nurdan yapmış olduğu ders üyelerimiz ve katılımcılarımız tarafından takip edildi. İkinci gün sabah kahvaltısı ile başlayan okuma programımızın sabah oturumunda Prof. Dr. Davut Işıkdoğan, öğle oturumunda ise Prof. Dr. Mustafa Ekinci hocamızın Risale-i Nur’dan yapmış oldukları dersleri dinleme fırsatımız oldu.

Toplantının düzenlenmesi aşamasında ve yürütülmesinde gayretlerinden dolayı öncelikle GAPDER yönetim kurulu üyelerine, programdan önce hazırlık yapan gün boyunca misafirlere ikramda bulunan ev sahipliği yapan GAPDER gönüllülerine şükranlarımızı iletiyoruz. Bununla birlikte bölge illerinden toplantıya katılan tüm kardeş ve ağabeylerimize teşekkür eder, bir dahaki bölge buluşmalarında tekrar bir araya gelmek ümidiyle sizleri canı gönülden selam ve muhabbetle kucaklar Allah’a emanet ederiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.