Muhabbet Platformu GDA - Batman Buluşması

Geçen hafta sonu pazar günü Batman ilinde yapılan GDA bölgesi Muhabbet Platformu toplantısına yakın il ve ilçelerden katılımlar gerçekleştirildi. Bölge illerinden gelen misafirler bir gün önceden her hafta rutin yapılan Risale-i Nur dersine katılarak tanışma ve görüşme fırsatımız oldu.

Akşam dersi bölge illerinden gelen misafirler ve mahal katılımcıların kaynaşmasına vesile oldu. Birinci dersi Şanlıurfa’dan ilahiyatçı Nuri Olgun ağabeyimiz, ikinci dersi ise Gaziantep’ten akademisyen ve yazar Abdulkadir Menek hocamız yaptılar. Toplantımız sabah namazı ve kahvaltıdan sonra başladı. Toplantıya bölge illerinden Batman, Van, Şanlıurfa, Diyarbakır, Gaziantep, Mardin ve Siirt temsilcileri ile Mazıdağı ve Doğanşehir temsilcilerimiz katıldılar.

Toplantıya öncelikle bir Aşrı Şerif ve Risale-i Nur dersi yapılarak başlandı. Ardından tanışma faslı ve gündem maddelerine geçildi. Gündem maddelerine geçilmeden evvel Muhabbet Platformu hizmet prensipleri okunarak tekrar edildi. Her zaman olduğu gibi mutat olarak, bir önceki toplantıda alınan kararlar gözden geçirilerek yeni gündem maddelerine geçildi. Öncelikle her mahal kendi faaliyetlerini özetlediler. Daha sonra, temsilciler tarafından yakından takip edilmesi ve üzerinde durulması gereken faaliyetler dile getirildi.

Bunlar arasında;

  • Üniversite ve lise gençlerine yönelik değerler eğitimi kapsamında Risale-i Nur eksenli seminer ve sohbetlerin düzenlenmesi,
  • İl ve ilçelerde lise Risale-i Nur Külliyatından Gençlik Rehberi bilgi yarışmalarının düzenlenmesi,
  • ilkokul çağındaki çocuklara temelden Risale-i Nur eksenli dini bilgilerin verilmesi
  • Diğer dernek ve vakıflar ve sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelerek ortak faaliyet ve etkinlikler düzenlenmesi
  • En başta kendi çocuklarımızın ve gençlerimizin derslere iştirak etmelerinin sağlaması
  • Dershanelerimizde haftanın hemen hemen her gününde dersler düzenleyerek değişik yaş ve gruplar ile bir araya gelmenin sağlaması
  • İnternet ortamında dijital olarak yayın yapan Muhabbet Medya haber portalımızın gerek web sayfasından ve gerekse sosyal medya bağlantıları üzerinden arzu edilen seviyede takip edilmesi, okunması, paylaşılması, eli kalem tutan yazar arkadaşlarımızın köşe yazısı ve makaleleriyle katkıda bulunmaları ayrıca istirham edilmektedir.

Batman Bediüzzaman Külliyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, bir gün önceden gelerek akşamki derse katılan kardeşlerimize, pazar sabahından itibaren gün içinde toplantıya katılan katılımcılarımıza teşekkür ederiz. Ayrıca bizlere ev sahipliği yapan, misafirperverliği ile numune-i imtisal olan kardeşlerimizden Aziz Kavan, Maruf Özülkü ve Dr. Ali Osman ağabeylere, Eşref Uçar, Enes Akçe, Ahmet Dolgun ve Edip kardeşlerimize ve ismini sayamadığımız tüm gönül erenlerine teşekkür ederiz.

Bir sonraki bölge buluşmaları toplantısında Şanlıurfa’da bir araya gelmek ümidiyle sizleri canı gönülden selamlar, Allah’a emanet ederiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum