Muhabbet Platformu Diyarbakır Buluşmaları

Muhabbet Platformunun geleneksel 2024 ilkbahar temsilciler toplantısı Diyarbakır Kültür Merkezi (DKM) ev sahipliğinde bu hafta sonu yapıldı. Bu yıl 21’ncisi düzenlenen toplantı her yıl rutin olarak ilkbahar ve sonbahar olmak üzere yılda iki defa yapılmaktadır. Anadolu’nun değişik yerlerinde gerçekleştirilen bu toplantıya; İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Diyarbakır, Sivas, Rize, Trabzon, Zonguldak, Şırnak, Aydın, Aksaray, Van, Batman, Mardin, Şanlıurfa, Adıyaman, Kırşehir, Kayseri, Konya, Eskişehir, Manisa, Malatya, Gaziantep, Doğanşehir, Viranşehir il ve ilçelerinden katılan temsilcilerimiz bir araya gelerek önümüzdeki altı aylık faaliyetler ile ilgili fikir alışverişinde bulundular. Bir önceki dönemde aramıza katılan Nur Vakfının İstanbul ve Şanlıurfa ve Batman temsilcileri bu sefer de toplantıya iştirak ederek birbirinden kıymetli faaliyet ve deneyimlerini bizlerle paylaştılar.

Programa 11 Mayıs 2024 Cuma akşam yemeği ile başlandı, yemekten sonra üniversite öğrencileri ile müzakereli bir ders yapıldı. Cumartesi günü sabah kahvaltısından sonra toplantı gündem maddeleri oluşturularak toplantı birinci oturumuna başlandı. Öğle namazının eda edildikten sonra toplantının ikinci oturumuna geçildi. Toplantı bittikten sonra ikindi namazı kılınarak ardından akşam yemeği yenildi. Her hafta mutat olarak yapılan Risale-i Nur dersi temsilcilerimizin ev sahibi DKM’nin katılımları ile gerçekleştirildi. Pazar günü kahvaltıdan sonra merhum Mehmet Kayalar ağabeyin medresesi ziyaret edildikten sonra şehrin tarihi ve kültürel miraslarından Ulucami, Hz. Süleyman Camii ve Sur içi gezilerek program sona ermiş oldu.

Toplantı gündeminde;

  • Her mahalde gerçekleştirilen faaliyetlerin bir özeti dile getirilerek fikir alışverişinde bulunuldu.
  • İnternet yayın portalımız https://muhabbetmedya.com faaliyetleri aktarıldı. Arkadaşlarımızın gayretleri ile dijital yayın portalımızın gün geçtikçe reytinginin daha da artmaya devam ettiği, bu amaçla her mahalden daha fazla yazı ve dijital içeriklerin gönderilmesi hususunda gayret gösterilmesi dile getirildi.
  • Hizmetlerimizin geleceğini ve gençlik hizmetleri ile ilgili yapılacak çalışmalar detaylıca masaya yatırılarak kapsamlı müzakere edildi. Bu madde kapsamında;
  • Bir ihtisas komisyonun oluşturulmasına karar verilerek ARGE faaliyetlerine başlanmasına karar verildi.
  • Gençlere rol model olabilecek insanımız azlığına dikkat çekilerek bu konuda yetişmiş ara elemana ihtiyaç duyulduğu.
  • Toplumumuzun ekseri kısmını oluşturan gençlerin arasında gün geçtikçe yaygınlaşan ateizm ve deizm bataklığının kurutulması ile ilgili neler yapılabileceği.
  • Eğitimcilerimizin eğitilmesi konusu
  • Risale-i Nur hakikatlerinin okullarımızda öğrencilerimize ulaştırılması.
  • Üniversitelerde öğrenci kulüpleri ile irtibata geçilerek ortak faaliyetlerin başlatılması.
  • Okullarda değerler eğitimine ağırlık verilmesi.
  • Dershanelerimizin çocuklarımıza daha uygun hale getirilerek düzenlenmesi
  • Faaliyetlerimizde mutlaka okuma programlarına yer verilmesi.
  • Dershanelerimizin öğrencilerimizin ulaşabileceği yakın ve merkezi konumlarda kurulmasına özen gösterilmesi.
  • Lise ve hazırlık öğrencilerimize ücretsiz fen ve matematik konularında üniversiteye hazırlık destek kurslarının verilmesi
  • Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlıkları ile irtibata geçilerek gençler ile ilgili ortak projeler oluşturulması.
  • Toplantı ve müzakerelere görüşmelerine gençlerimizin de katılımlarının sağlanması.
  • Her mahalde bulunan STK üyelerimizin derslere katılım performanslarının değerlendirilmesi.

Toplantı sonunda dilek ve temenni olarak bir sonraki toplantıda ortak hizmet edebilmemiz için neler yapabiliriz? Sorularına şimdiden hazırlıklı olunmasına, bundan sonraki toplantının Konya’da yapılmasına karar verildi.

Üç gün boyunca toplantının düzenlenmesi aşamasında canla başla çalışan, çok sıcak ve samimi gayretlerinden dolayı öncelikle Diyarbakır kültür Merkezi (DKM) yönetim kurulu üyelerine, programdan önce hazırlık yapan gün boyunca misafirlere ikramda bulunan ev sahipliği yapan, fedakar DKM gönüllülerine, Türkiye’nin dört bir yanından uzaktan yakından toplantıya iştirak ederek güzel fikirlerini bizlerle paylaşan tüm kardeş ve ağabeylerimize, her zamanki gibi toplantıyı daha iyi bir atmosferde yürütülmesi için azami gayret sarf eden toplantı sekretaryasına teşekkür eder, bir sonraki Muhabbet Platformu toplantısında bir araya gelmek ümidiyle sizleri canı gönülden, muhabbetle selamlar, toplantıda alınan samimi kararların hizmetlerimizin inkişafına vesile olmasını Rabbimden diler, Allah’a emanet olun derim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum