Muhabbet Platformu 2023-Sonbahar Toplantısı Yapıldı

Muhabbet Platformu sonbahar toplantısı Şekercihan Derneği’nin ev sahipliğinde geçen hafta sonunda İstanbul’da gerçekleştirildi. Muhabbet Platformu temsilcileri ilkbahar ve sonbahar olmak yılda iki kez bir araya geliyorlar.

Temsilcilerimiz geçmiş ve önümüzdeki günlerde yapılan ve yapılacak faaliyetler üzerinde bilgi ve görüş alışverişinde bulundular. Yılda bir kez İstanbul da diğeri ise Anadolu’nun değişik illerinde gerçekleştirilen bu toplantılar katılımcılar tarafından büyük ilgi ile takip edildi. Türkiye’nin değişik illerinden farklı isimler altındaki STK temsilcilerimiz İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Diyarbakır, Sivas, Rize, Trabzon, Zonguldak, Şırnak, Aydın, Aksaray, Van, Batman, Mardin, Şanlıurfa, Adıyaman, Kırşehir, Kayseri, Konya, Eskişehir, Manisa, Malatya ve Gaziantep’ten temsilen katılan Muhabbet Platformu gönüllüleri ile bir araya gelerek önümüzdeki altı aylık faaliyetler ile ilgili görüş alışverişinde bulundular.

Alınan tavsiye kararları kapsamında; internet yayın portalımız Muhabbet Medya sitesine (https://muhabbetmedya.com/) eli kalem tutan arkadaşlarımızın yazı göndermeye gayret etmesi, günlük olarak makale ve yazıların takip edilmesi, ayrıca mahallerde yapılan gönüllü faaliyetlerden, öğrenci ve dershane hizmetleri, sosyal faaliyetler ile ilgili gayret gösterilmesi konularında tavsiye kararları alındı. Ayrıca kardeş STK’lardan Nur Vakfı Muhabbet Platformuna dahil oldular. Bir sonraki toplantının ise Diyarbakır’da yapılmasına karar verildi.

İstanbul Şekercihan Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen program cuma akşam Araştırmacı Yazar, Sosyolog Mehmet Kaplan hocamızın ‘Bediüzzaman Said Nursi’nin Tefekküründe İhtilaf Ahlakı’ konulu semineri ile başladı. Cumartesi kahvaltıdan sonra başlayan toplantı gün sonuna kadar devam etti. Katılımcılarımız rutin olarak cumartesi akşamları yapılan umumi derse iştirak ettiler. Pazar sabahı katılımcılarımız ile sosyal faaliyet kapsamında Ayasofya Camii, Yuşa Tepesi, Eyüp Camii kabristanında metfun olan ağabeylerin kabirleri, Sarıyer’deki Bediüzzaman hazretlerinin kaldığı ev ve Çamlıca camii ziyaretleri gerçekleştirildi.

Toplantının düzenlenmesi aşamasında gayretlerinden dolayı öncelikle Şekercihan yönetim kurulu üyelerine, programdan önce hazırlık yapan gün boyunca misafirlere ikramda bulunan ev sahipliği yapan Şekercihan gönüllülerine ve lezzetli ikramlarıyla Dilruba Restoran’a şükranlarımızı iletiyoruz. Bununla birlikte Türkiye çapında değişik STK adıyla toplantıya katılan tüm kardeş ve ağabeylerimize teşekkür eder, bir dahaki Muhabbet Platformu toplantısında bir araya gelmek ümidiyle sizleri canı gönülden, muhabbetle selamlar Allah’a emanet olun derim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.