Atilla Yargıcı

Atilla Yargıcı

İmam Hatip Liseleri ve fosilleşmiş ideoloji mensupları

Halk TV eski sunucusu Özlem Gürses aynı televizyonda katıldığı bir programda imam hatip liselerini eleştirmiş. İşte söyledikleri:

"İmam Hatipler yaygınlaştırıldı, artırıldı. Görüyoruz işte yaratılan nesil, oradan çıkan öğrenciler ne kadar ne başarabiliyorlar. Nasıl bir dünya görüşü ile çıkıyorlar? Hepsini görüyoruz son derece yetersiz. Zaten ailelerin kendileri bile aslına bakarsanız bu okullara öğrenci göndermek istemiyorlar. Çünkü büyük bir çeteleşme var. Dinden çıkıyor oradaki öğrenciler."

Son yıllarda imam hatip liselerinin sayılarında bir artış olduğu bir vakıa. Ancak vatandaşlarımız çocuklarını imam hatip liselerine göndermeseler bu artışın bir anlamı olmaz. Demek ki vatandaşlarımız çocuklarını gönderiyor.

Bu eski sunucu imam hatip liselerinden mezun olanların başarısız olduğunu iddia ediyor. Ancak bu iddiasına hiçbir delil sunmuyor. İmam hatip liselerinden mezun olan öğrenciler, diğer liselerde okuyanlardan daha fazla ders görmelerine rağmen başarıları da bir hayli iyi.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül’ün, AA muhabirine yaptığı açıklamaya göre, bu sene anadolu imam hatip liselerinde eğitim alan öğrenciler YKS’de ilk 100’de 57 derece aldı. Bu okullar ilk 1000’de 436 dereceyle temsil edilirken, öğrenciler ilk 5 binde 1.899 derece, ilk 10 binde 3 bin 567 derece, ilk 20 binde 6 bin 997 derece yaptı. Geçen seneye göre başarı grafikleri de yüzde yüze yakın artmış durumda.

Neymiş, demek ki başarı grafikleri hiç de iddia edildiği gibi düşük değilmiş. Sunucu hamını en çok rahatsız eden hususlardan birisi o öğrencilerin sahip oldukları dünya görüşü. Ne öğreniyor bu öğrenciler? Normal derslerin yanında bir de Kur’an, tefsir, hadis fıkıh gibi dinle ilgili farklı dersler görüyorlar. Bunlar Allah, kitap, peygamber sevgisini biraz daha nitelikli olarak öğreniyorlar. Vicdanlı birer insan olarak yetişiyorlar. Haram-helal nedir bunu öğreniyorlar. Bu dünya görüşü eskiden olduğu gibi şimdi de birilerini rahatsız ediyor. Bunlar laikliği dinsizlik olarak gören ve uygulanmasını isteyen sözüm ona fosilleşmiş bir ideolojinin son kalıntıları.

Sunucu hanıma göre bu okullara aileler çocuklarını göndermek istemiyormuş. Herkes özgür zaten. İsteyen gönderir istemeyen göndermez. Türkiye’de belli bir kesim, o malum ideolojinin mensupları elbette çocuklarının dindar olmasını istemez. Onlar çocuklarını “özgür” olarak yetiştirmek ister. Yani Allah’a ibadet etmeyen, ama nefislere, kötü arzulara tapan, her menfaatin peşinden giden özgür bireyler olarak….

İmam hatip liselerinde büyük bir çeteleşme var iddiası ise karalamak için uydurulmuş içi boş bir iddiadan başka bir şey değil. Ne çeteleşmesinden bahsediyor acaba?

Bir de şu cümleye bakın: “dinden çıkıyor oradaki öğrenciler.”

Bu nasıl bir cümledir Allah aşkına. Dinini öğrenen insanlar neden dinden çıksın?

Ha gençler arasında deizm ve ateizmin biraz artış gösterdiği bir gerçek. Asıl önemli olan gençlerimizin insanı başıboş yapan bu tür anlayışlardan kurtarılmasıdır.

Türkiye’de bütün okullar Milli Eğitim Bakanlığına bağlıdır. Adı hangi lise olursa olsun hepsi de milletimizin gözbebeğidir. Her veli çocuğunu istediği okula göndermekle özgürdür. Çocuğunun fen ve sosyal bilimler yanında daha fazla dini ilimler öğrenmesini isteyenler, evlatlarını imam hatip liselerine göndermektedir. Bundan rahatsız olanların dünya görüşlerinin fosilleşmiş ideolojilere göre şekillendiğine şüphe yok.

Muhabbetle kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.