Atilla Yargıcı

Atilla Yargıcı

Dinsizliği Siyasete Alet Eden CHP Zihniyeti

CHP sözcüsü diyanetin geçen cuma ki hutbesini diline dolamış; neymiş efendim hutbede tesettür konusu ele alınmış, tesettürün Allah'ın emri olduğu ifade edilmiş. Hutbede Kur'an'da tesettür ayetlerinin var olduğu bildirilmiş.

Vay efendim sen misin bunu söyleyen sen ne biçim diyanetsin. Sen ne biçim hutbe yazdırıyorsun.

Bu arada suçlamalardan Diyanet İşleri Başkanı da nasibini alıyor.

Tabii ne de olsa Türkiye laik bir ülke ve değişmeyen CHP zihniyetine göre laiklik dinsizlik demek. CHP zihniyeti 27 yıllık istibdat döneminde dini ahlak, ibadet ve sembolleri ortadan kaldırmaya çalışmıştı. Belli ki CHP'nin kemikleşmiş zihniyeti o istibdat dönemlerini özlüyor. Bu çağdışı kalmış zihniyete göre bu laik ülkede insanlar tesettürlü gezemez Diyanet tesettürü hatırlatamaz. Bu yüzden dini değerlere düşman olan bu zihniyet sahipleri sokakta, metroda, otobüste tesettürlü hanımlara hakaret etmekten çekinmiyor. Bunlara göre kadınlar, kızlar açık-saçık, çıplak gezecek müstehcen bir şekilde hayatını geçirecek ama asla tesettürlü olmayacak.

Kime göre? Tabii bu CHP'nin köhnemiş zihniyetine göre.

Bu CHP hiçbir zaman akıllanmayacak. Anlaşılan kendisini tek parti dönemindeki güç ve kuvvetinde zannediyor. Şartları tek part döneminin şartları zannediyor olsa gerek. Tabii köprünün altından çok sular geçti bu ülkede dine ve dindarlara yapılan baskıların neler olduğunu Mısır’daki sağır sultan bile duydu. Artık dindar insanlara baskı yapılmıyor diye neredeyse kahırlarından ölecekler.

Bunlar insanların dini yaşamasına, İslam'ı öğrenmesine, İslami bir hayat içerisinde olmasına tahammülsüzlük gösteriyor, karşı çıkıyor. Her seferinde ya CHP sözcüsü, ya bir milletvekili mutlaka dinin ve dindarların aleyhinde ağızlarındaki baklayı çıkararak diyeceklerini diyorlar. Sonra da birileri çıkıyor diyor ki, "Efendim CHP değişiyor. Artık eski CHP yok. Dine ve dindarlara hürmet eden bir CHP var." Bu mu dine ve dindarlara hürmet eden CHP? şimdi iktidarda değiller, böyle konuşabiliyorlar? Demek ki iktidarda olsalar milletin dini değerlerine eskiden olduğu gibi saldıracaklar hatta saldırmakla kalmayacaklar o dini değerler ortadan kaldırmak için ellerinden geleni yapacaklar. Durum bunu gösteriyor ama CHP milletin dini değerlerine saygılı olmayı öğrenmeli. Dinsizlik üzerine kurulu jakoben kemalist gömleğini çıkarıp atmalı. Artık bu millet, en azından büyük çoğunluğu dini değerlerine sahip çıkmak istiyor.

Efendim dini derlere sahip çıkmayan insanlar da var. Dini hiç önemsemeyen sözüm ona bir, takım kişiler de mevcut. Hatta çıplaklığı, açık-saçıklığı din haline getiren çıplakperestler var. Onlara da kimse zaten bir şey demiyor. Onlara kimse bir şey demezken dinin yaşamak isteyen insanlara ve dini kuralları kaideleri hatırlatan diyanete dil uzatmak kimsenin haddine değil. Diyanet dini değerleri hatırlatmak ve yaymak için var. Diyanet susacak da kimler konuşacak? Sözüm ona hoca kılıklı CHP zihniyetinde olanlar konuşacak. Dini değerleri aşağılayarak.

Ülkemizde siyasi partiler, hangisi olursa olsun dini değerlere hürmet etmeyi öğrenmeli. Dini de dinsizliği de siyasete alet etmemeli.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.