Narin

Nice Narin, nazenin bedenler düşüyor toprağa… İnsanlık canavarlaşmış, bazılarını vahşet korkutmuyor, üzmüyor artık! Hemcinsine şefkat göstermiyor, bir yavrucağın katledildiği haberi şaşırtmıyor, sarsmıyor.

Birkaç haftadır aranan, minik ve “Narin” bir yavrucağın cansız bedeni, bir torbaya konulmuş ve dereye atılmış olarak bulundu. Haberi duyunca; insanlığını kaybetmemiş olanların adeta hançer sokuldu yüreklerine, hiç tanımadıkları bu masumun vahşice öldürülmesi karşısında, göz pınarları aktı. Çünkü öldürülen, katledilen bir insandı, masum, günahsız bir insan… Bozulmamış hiçbir vicdan, bu haber karşısında umursamaz davranamazdı… Aynı vicdanlar bir yıla yakın bir süredir Gazze’de katledilen çocuklar, kadınlar, yaşlılar, gençler… Kısacası insanlar içinde yanıyor, ağlıyor, uykuları kaçıyor. Orada da Narinler, Rimler, Ahmetler, Hüseyinler, Seherler, Meryemler, Rüveydalar canice, acımasızca katlediliyor. Narin bedenler, bombalanarak paramparça ediliyor.

narin-narin-cocuklar.jpg

İnsan, bu manzara karşısında ağlar, insan bu zulüm karşısında sessiz kalamaz. Üzülmek için zulme uğrayanın kimliği önemli değil. Ölen Arapmış banane, Kürtmüş varsın ölsün, Suriyeliymiş beter olsun… diyen, diyebilen birisi insan değildir. Hayvan dahi değildir. Esfel-i safilin denilen yere sükût etmiş, korkunç bir yaratıktır.

Narin kızımızı katleden katile, ‘en ağır cezalar verilsin’, ‘ibret için asılsın’ diyenler, binlerce masumun katili Netenyahu için aynı tepkiyi göstermiyorsa, boykot uygulayarak olsun, zulmün karşısında durmaya üşeniyorsa insanlığını sorgulasın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.