Hümeyra Yıldız Dülek

Hümeyra Yıldız Dülek

Hayırlı Bayramlar

Şüphesiz “Rabbimiz Allah’tır” deyip de, sonra dosdoğru olanlar var ya, onların üzerine akın akın melekler iner ve derler ki: “Korkmayın, üzülmeyin, size (dünyada iken) vadedilmekte olan cennetle sevinin!
Fussilet- 30

Mübarek Ramazan boyunca inşallah üzerimize düşen maddi manevi vazifelerimizi yerine getirmişizdir ve gönül rahatlığıyla bayrama hoş geldin diyebiliyoruzdur.

Rabbimize kul olmanın huzuruna erip bayrama ulaşmak, ruhlarımıza cennet müjdesi olsun inşallah.

Evet, bayrama erişmek, orucu farz kılan, ardından ikram ve izzetiyle bayramı bir sevinç günü olarak bizlere ikram eden Rabbimize hamdolsun.

Allah’ın emriyle nefislerimizi tâlim ve terbiyeye tâbi tutmakla, bayramı huzurlu sevinçlerle yaşamak artık hakkımız. Bayramı ta içimizde yaşayalım çocuklar gibi şen olarak. Ramazan ayının bize kazandırdığı hususiyetlerle büyüklerimize daha da saygılı, sevgili olalım. Evlatlarımıza ömrümüzün her günü örnek teşkil ederek iyi insan olmanın şuurunu öğretelim. Komşumuz, mahalle esnafı, yoldan geçen herhangi biri bizden razı olsun. Muhtaç insanları gözetmek, bize Ramazan ayının hediyesi olsun. İnsanlara canımızı acıtsa da gülümseyerek bakıp muhabbet duyabilelim ve onları Rahman ve Rahim olan Rabbimizin hatırı için incitmeyelim. Kısacası, yaratılanı Yaratandan ötürü sevelim.

Allah için, Allah namına ve O’nun hesabına olsun sevgimiz. Sevdiğimizi Allah hesabına seversek, sevgide bayramı, bayramda sevgiyi tadarız; içimizden kırgınlık, adâvet ve husumet namına ne varsa silip atarsak bayramlarımızda ebediyetin ve cennetin çığlıklaşan müjdesini hissederiz.

Zaten Âdil-i Hakîm varken, Kahhâr-ı Zülcelal’e inanmışken, husûmetin, kinin, nefretin, dargınlığın, kırgınlığın yeri olmamalı yüreklerimiz. Hoşumuza gitmeyen halleri, sevmediğimiz davranışları, tutarsız gördüğümüz hareketleri, seviyesiz bulduğumuz tutumları kınamayalım, gülüp geçmesini bayramın hatırına başaralım.

Biz bayramımızı yaşayalım; bayramı kendimiz için, evlatlarımız için, dostlarımız için, insanlar için cennet yapalım. Lütfen ama lütfen bayramı şeklen değil, özümüzde yaşayalım. Bedenimizle, aklımızla, ruhumuzla, kalbimiz, vicdanımızla, imanımızın gerektirdiği gibi, Rabbimizin emrettiği gibi, bütün ruh-u canımızla, hal ve etvarımızla gösterişten uzak, çevremize örnek olarak; yani birbirimizi arkadan vurmadan, yalandan, riyadan, adam sendecilikten, tembellikten uzak, adaletsizlikten amade, samimi, şeytanı değil, Rabbimizi razı edecek şekilde yaşayarak bayramlarımızı bayram edelim inşallah.

Hayırlı bayramlar. Sevgi selam ve dua ile…

Rabbime emanetiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum