Hümeyra Yıldız Dülek

Hümeyra Yıldız Dülek

Dua Makamı!

Her nefis ölümü tadacaktır. Sizi bir imtihan olarak hayır ile de şer ile de deniyoruz. Ancak bize döndürüleceksiniz.
Enbiya -35

Nasıl bir yerdeyim bilmiyorum, yemem, içmem uyku düzenim her şey ama her şey değişti sanki. Artık attığım her adımda daha huzursuz ama daha dikkatli, dünyaya dair işlerde daha isteksizim.

Bazen gözümü, kulağımı, burnumu, ağzımı kapatıyorum; dünya ile ilişkimi bir kaç saniyeliğine kesiyorum. Kalp bölgemde bir yoğunluk ve boğazımdaki kuruluk derhal bütün azalarımı serbest bırakmama yetiyor. Bu mizansen bir durumken bile bir an korkuyorum. Sonra enkaz altındaki bedenlerin günlerce o karanlıkta bekleyişlerinin acısını, ıstırabını, umutsuzluğunu ta içimde hissediyor ve yüreğimin kavruluşuyla Rabbime iltica ediyorum.

Dua makamındayım şimdilerde.

Rabbim; emirlerini unutup nefsimize kulluk etmekten, aklı şaşanlardan, harama hayat diye dalanlardan olup, sonunda dönüşün sana olduğunu unutarak helak olmaktan sana sığınır, Senden yardım isteriz. Bizler pişmanız, Sen affedensin, affetmeyi seversin; bizleri affet.

Rabbim; dualara karşılık veren, duaları geri çevirmeyensin , ne olur gönlümüze ferahlık ver, bizi Sensiz, kimsesiz, tek başımıza bırakma, üzerimizden rahmetini esirgeme, bizlere merhamet et.

Rabbim; fitnenin esiri olmuş kalp ve akla sahip olmaktan sana sığınırız, dillerimizi fitne ateşini tetiklemekten, gönüllerimizi, gözlerimizi, kulaklarımızı hak ve hakikate karşı kör ve sağır kesilmekten muhafaza eyle.

Rabbim; yarattığın canlı, cansız her şey senin varlığının ve kudretinin bir delilidir, bizlere; yaratılış mucizesini anlayan bir kalp, düşünen bir akıl, gören bir göz nasip eyle. bizleri her türlü gafletten uzak tut.

Rabbim; Seni unutarak yaşamaktan, dünyada da ahirette de nankörlerden olmaktan, Senin rahmetinden mahrum kalmaktan Sana sığınır, Senden yardım dileriz, bizlere yalnızca Senin rızan için sevip, yalnızca Senin rızan için buğz ederek iyilikler içinde olmayı nasip eyle.

Rabbim; bizlere lütfettiğin en büyük nimet olan aklımızı, Ku’ran ve sünnet yolunda kullanıp, kötülükten sakınıp iyiliğe yönelerek, yalnızca Senin rızanı almayı lütfeyle.

Rabbim; şartlarımız ne olursa olsun Hakk’ın yanında, haklının yanında, bâtılın karşısında yer alarak, rahmetin ve yardımına nail olmayı, Senin yolunda, peygamberlerinin, şehitlerin, sadâkat ehli iyi mü’minlerin yolunda gitmeyi bizlere ikram eyle.

Rabbim; Sevgili Resulünün (sav) duasıyla yalvarıyoruz;

Allahım! Ben senin rahmetini istiyorum. Beni göz açıp kapayıncaya kadar bile nefsimin eline bırakma. Benim bütün işlerimi yoluna koy. Senden başka hiçbir ilâh yoktur.”
(Ebû Dâvûd, Edeb 100)

Rabbim; Senin Ayetlerinle Senden istiyoruz;

Ey mülkün gerçek sahibi olan Allah'ım! Mülkü dilediğine verirsin. Dilediğinden çekip alırsın. Dilediğini yüceltirsin, dilediğini de alçaltırsın. Her türlü iyilik senin elindedir. Hiç kuşku yok sen her şeye kadirsin.
Al-i İmrân - 26

Lütfeyle, ikram eyle, bizleri rahmetinle sar, sarmala Allah’ım. Amin

Huzurlu vakitler. Dua ile...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum