Abdulvahap Yiğit

Abdulvahap Yiğit

Elektrikli Taşıtlar ve TOGG

1960 ihtilali sonrasında, 1961 yılında ihtilalcilerin kendilerini millete şirin göstermek amacı ile yaptırdıkları “devrim otomobili” ülkemizde yerli otomobilin ilk aşaması olarak görülmektedir. Göz boyamak için ihtilalcilerin yaptırdığı bu otomobilden sonra ülkemizde yapılan ilk otomobil, 1966 yılında “Anadol A1” marka seri üretim olmuştur.

Günümüzde yerli üretim TOGG otomobilin banttan 29 Ekim 2022 yılında indirilmesi ile yerli ilk elektrikli otomobilimiz üretilmiş oldu. Bu otomobilin elektrikli olarak tercih edilmesi oldukça önemli ve doğru bir karardır. Önümüzdeki hedef dünya çapında bir otomobil markası oluşturmaktır.

TOGG açılımı nedir, ne anlama geliyor? Türkiye'nin yerli otomobili TOGG ortakları kimler ve hangi firmalar var?

Elektrikli otomobillerin önümüzdeki yıllar içinde hızla gelişmesi beklenmektedir. 2018 yılında 6 milyon olan elektrikli otomobil sayısının, 2030 yılında 157 milyona ve 2040 yılında ise 745 milyona çıkması beklenmektedir. Avrupa’da Norveç ve Hollanda bu konuda başı çekmektedir. Bu ülkeler 2025 yılında otomobillerde tamamen elektrikli otomobile dönmeyi planlamaktadır. Asya Pasifik ise elektrikli otobüste öne geçmiş gibi görünüyor. Otomobillerde kilometre başına CO2 emisyon değerlerine bakıldığında Hindistan’da bu oranın en yüksek olduğu görülmektedir. Ülkemiz ise maalesef dünyada 5. sırada yer almaktadır. ABD ve Meksika ile hemen hemen aynı emisyon oranlarında yer almaktayız. Almanya, İngiltere, Japonya ve İtalya ise bizden daha az emisyonu olan devletler arasında yer almaktadır.

Elektrikli taşıtların en önemli dezavantajı ise yakıt dolum ya da şarj süreleridir. Klasik otomobillerde benzin ya da mazot deposu dolum süresi ortalama 2 dakika ve menzili 800 km, elektrikli otomobil batarya şarj süresi ortalama 20 dakika ve menzili 400 kilometredir. Bu menzilin 2024 yılında 400 kilometreye çıkması beklenmektedir. Ortalama olarak 100 kilometrede 20 kWh elektrik tüketimi olmaktadır. TESLA Şirketi 200 kWh kapasiteli bataryalarla menzili 1000 kilometreye çıkarmayı başarmıştır. Otomobil batarya şarj süresi 2018 yılında 750 km/h iken, 2023 yılında 1200 km/h ve 2030 yılında ise 3000 km/h olacağı tahmin edilmektedir. Yani 3000 kilometre menzilde şarj için 1 saat zamana ihtiyaç duyulacaktır. Bu süre de oldukça makul bir süredir. Tabii ki şarj istasyonları sayısının da paralel olarak artması beklenmektedir.

TOGG ne zaman satışa çıkacak? Yerli otomobil TOGG fiyatı ne kadar, fiyat listesi 2022 belli oldu mu?

TOGG otomobilin bazı özelliklerine göz atacak olursak, C-SUV segmentinde (alt-orta sınıf) yer alan bu otomobilin dört çeker ve arkadan itişli olmak üzere iki farklı versiyonu olacaktır. Otomobiller tamamen elektriklidir ve kendine ait bir yazılımı vardır. Her iki modelin maksimum hızı 180 km/h olarak sabitlenmiş durumdadır. Arkadan itişli model 200 hp güçle karşımıza çıkacak, dört çeker versiyonun gücü ise 400 hp olacaktır. Dört çeker model 0’dan 100 kilometre hıza ortalama 4.8 saniyede ulaşacaktır. Li-on pillerden güç alan yerli otomobil, 300 km + ve 500 km+ olmaz üzere iki farklı menzil seçeneği sunmaktadır. Yerli otomobil, elektronik güç ünitesinde bulunan yerli yazılım ile desteklenecek ve tamamen Türkiye’nin kontrolünde olacaktır. Hızlı şarj teknolojisine sahip yerli otomobil, bu sayede, 30 dakika gibi kısa sürede şarj olabilecektir. Trafiğin sıkışık halde olduğu zamanlarda ise kendiliğinden dur-kalk yaparak sürücüye konfor sağlayacaktır. Holografik asistana sahip olacak olan TOGG, ileri teknolojik donanımlara sahip olacaktır.

Ülkemizde devletin destek verdiği, özellikle, savunma sanayiindeki gelişmeler göğsümüzü kabartmaktadır. İHA ve SİHA üretiminde dünyada söz sahibi olmamız büyük bir başarı… Savunma sanayiinin diğer alanlarında da çok önemli başarılar elde edildi ve edilmeye devam etmektedir.

Bu başarılara ülkemizin yerli elektrikli otomobil markası olan TOGG bir yenisini eklemiş durumdadır. Banttan inen ve 2023 yılı başlarında yollara çıkacak olan bu yerli ve bizim olan otomobilin başarılara imza atacağını bekliyoruz. Burada en önemli husus dünyada bir marka oluşturulmasıdır ve işin en zor tarafı da budur. Millet olarak ve şahıs olarak gerekli desteği vermemiz gerekiyor. Dünyanın 20 büyük ekonomisi içinde yer alan ülkemizin yerli otomobil markasını üretmesi ve başarılı olması lazım. Çünkü bu başarı hepimizin başarısı olacaktır. Milletimize ve devletimize hayırlı olsun…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.