İbrahim Saidoğlu

İbrahim Saidoğlu

Ebed Diyarına Yolculuk

Ölüm, inanmayanlar için ne kadar acı ve yaralayıcı...

Sevdiğini, canının bir parçasını kendi ellerinle toprağa vermek...

Ancak teslimiyet ve adanmışlık ile bir o kadar ders verici...

İşte Bedirhan'ın kısa süreli çileli yaşamı ve vefatı, şahit olanlar için böyle bir ders mahiyetindeydi. Bu süreçte, başta Bedirhan olmak üzere Dursun ailesinin metaneti, sabrı ve teslimiyeti, hayat boyu örnek alınması gereken derslerle doluydu.

Bu aziz kardeşimiz; lisan-ı haliyle, şekva ve memnuniyetsizlik içerisindeki ömrümüzden geçerken, her şey Allah'ın takdirindedir, teslim olun, tevekkül edin ve rahat edin dedi ve zihinlerimize kazınan büyük bir ders vererek gitti...

Yaşamı gibi vefatı ile de bize sabrı ve tevekkülü öğretti.

Günahlarla dolu bu dünya için fazlasıyla temiz olan kardeşimin muhabbet ve samimiyet dolu bakışlarında gülümsemesi hiç eksik olmazdı. Sarf ettiği bir kaç cümlesiyle muhatabını hemen sohbetin içerisine katardı. Bir kelimesi ile dikkatleri celb etmeyi başarırdı. Telefonun ardından gelen yorgun sesinde dahi samimi bir teslimiyet hissedilirdi.

16 yaşında, gençliğinin baharında yakalandığı hastalıkla, yıllarını diyaliz cihazına bağlı ve büyük bir imtihana tabi olarak geçirdi ama hiç şikâyet etmedi.

Doyasıya, nefesi kesilinceye kadar koşup, oynayamadı.

Nakil yapılan böbreği vücudu kabul etmeyince imtihanı daha da ağırlaştı ama o gencecik yüreği ve zayıf omuzları ile bu yükü kaldırmasını ve bu imtihanı şekva etmeden başarıyla geçmesini bildi.

En ızdırap içerisinde olduğu günlerde dahi yetişkinlerden dahi beklenmeyecek bir teslimiyetle "Elhamdülillah" kelimesi dilinden hiç eksik olmadı.

İşte böyle bir Bedirhan geçti yaşamımızın kısa döneminden. Çocukluğunda saygısı, efendiliği ve çalışkanlığına şahit olduğum kardeşimin, hastalık ve sıkıntıyla geçen gençliğinde arzu ettiğim kadar bir arada olamamanın, ona ağabeylik yapmamanın verdiği hüzün ve eksiklik her zaman yüreğimde kalacak.

Son dönemlerinde adeta farkındaymış gibi yemek dahi yiyemeyen kardeşim, cennet sofralarına ebedi lezzetlerle buluşmaya gitti ve bu ağır imtihanda, yıllarca hastane koridorlarında evladı için çırpınan babasını ve her daim yanında olan anne ve kardeşlerini de bu güzel sofralara ve bu büyük ecre inşallah ortak eyledi.

Öldükten sonra bu hayatta çektiğimiz çilelerin mükâfatının verileceği sonsuz bir hayata uyanacağımızın kesin ve emin olarak uğurladığımız Bedirhan kardeşimle, mutluluk içerisinde, hastalıksız ve çilesiz ebedi bir hayatta bir arada olabilme duasıyla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum