Gazze'de bir un çuvalın bedeli hayat...

Bu söz çok acıttı canımı. Mübarek Ramazan ayının her yıl olan kokusu sanki bu yıl yokmuş gibi. Paylaşmanın getirdiği bir mutluluktu o koku, iftarı bekleyen çocuk telaşı kokusuydu o... Çocuk demişken; Teravihlerin camiisini güzelleştiren değilmi çocuklar? Resul-ü Ekrem efendimiz, Ramazan ayının bir gününde Teravih namazını o kadar hızlı kıldırmış ki cemaat bu duruma şaşırmış. Namaz sonrası efendimize hasta olup olmadığını sormuşlar, efendimiz aleyhisselam bir çocuk o kadar içli ağlıyordu ki annesinin arkamda namaz kıldığını düşünüp namazı hızlandırdım, o yavrunun içli içli ağlamasına dayanamazdım buyurmuş...

Efendiler bugün Filistin bugün Gazze ağlıyor! Beş aydır ağlayan çocukları bir gün duyduk bir gün unuttuk! Ramazan-ı Şerifte feryat eden kalpleri duymuyor muyuz?

Sofralarımızı donatırken vicdanımız sızlamıyor mu? Ramazandan bir gün önce marketleri dolduran bizler gerçekten Ramazan heyecanından mı yoksa açlık sonrası yiyeceğimiz şeylerin hayalinden mi doldurduk?

Batı metrelerce karın olduğu zamanlarda Gazze'deki soykırım için İsrail'e olan tepkisini göstermek için sokakları doldurduğunda "Güneş gerçekten batıdan doğacak" demenin yüzünü kimden bulduk biz!

Yarın Çanakkale Zaferinin yıldönümü... Şehitlikte Gazze'den ailesini, evini bırakıp gelen yiğitlerin olduğunu, kabirlerinin olduğunu biliyoruz. Abdülhakim Arvasi hazretlerinin "iyilik ticaret değildir, Allah için yapılır ve unutulur" sözünde iyiliği unutan Gazze Şehitleri olmalıydı bizler değil ama unutan taraf yine biz olduk!

Unutuyoruz dostlar unutuyoruz...

Çok uzakta değil güneyde çocuklar şehit oluyor! Kimisi bombalarla, kimisi açlıkla.

Açlığın ne demek olduğunu bugün en iyi oruçlu bizler anlarız!

Isınmıyor Gazze bugün hem soğuk hem karanlık... Zulmün karanlığı, zulmün soğukluğu içerisinde adaletsiz dünyaya karşı. Ahirette yüzümüz çok kızaracak; çocuklar bir bir cennete koşarken biz aynı cennete nasıl talip olabiliriz!

Bir davası olmalı insanın, burnunu sızlatan bir dava, İnsanlığımızı daim kılacak cinsten! Bugün davamız Filistin olmalı, Gazze olmalı... Yaşayan ölü olmamak için bugün de yarın da yarınlarda da Gazze'yi unutmamalıyız!

İnsanlığımız daim olsun...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.