Atilla Yargıcı

Atilla Yargıcı

“Mustafa Kemal’in askerleriyiz” Diyen Teğmenler Masum mu?

Kara Harp Okulu resmi mezuniyet töreninden sonra korsan bir şekilde toplanarak kılıç çekip yemin eden ve "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diye bağıran teğmenlere müsamaha ile bakmak mümkün değildir. Bu aykırılık masum değil.

Askeriyede disiplin çok önemlidir. Disiplinin temelinde emre itaat vardır. daha yeni görev yapmaya başlayacak bir grup teğmenin korsan bir şekilde ama önceden planlamış olarak kılıç sallayıp “Mustafa Kemalin askerleriyiz” diye bağırmaları hafife alınacak bir davranış değil.

Söz konusu asker olunca bu durumu görmezden gelmek imkansız. Kimi yazarlar, “bunu bir darbenin ayak sesleri olarak algılamayalım” diyebilir. Bugün olmaz belki ama bu saplantılı zihniyet, bu hastalıklı kafa her zaman itaatsizlik yapmaya meyilli bir kafadır.

Belli ki eğitim öğretim yıllarında üst rütbeli bazı ideolojik saplantı içindeki subaylar boş durmuyor. Türkiye siyasetini silah zoruyla dizayn etme çabaları bitmiş değil. Bunların dış güçlerde, bilhassa Amerika ile bağlantıları araştırılmalı.

27 Mayıs ihtilalinden bugüne kadar yapılan darbe ve ihtilallerin arkasında ABD olduğu zaten biliniyor. Bunların delilleri de var. Örneğin 12 Eylül ihtilalini 1970’li yıllarda CIA’nın Türkiye Şefi olan Paul Henze, ABD başkanı Jimmy Carter’e “bizim çocuklar başardı” diyerek haber vermişti.

FETÖ’nün baş rolde oynadığı 15 Temmuz hain darbe girişimin geri püskürtülmesi onları uzaktan kumanda edenleri hiç de memnun etmedi. Bu yüzden bu ülkeyi kontrol altında tutmak ve kendi çıkarları için kullanmak maksadıyla müdahale için her yolu denemekten çekinmezler.

Teğmenlerin “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diye bağırmaları bir kamuflaj. Tutup da “Amerika'nın askerleriyiz” diye bağıracak değiller ya.

Bu ülkede Atatürk ismini ön plana çıkarıp arkasından her türlü dümeni çeviren bir grup var.

Zaten yıllarca ihtilal heveslileri de Atatürk ismini istismar ederek ülke yönetimine el koydular ve devletin hazinesini boşalttılar.

Demem o ki, teğmenlerin disiplini bozarak ideolojik bir saplantı içinde yemin etmeleri, ya da onlara yemin ettirilmesi çok ciddi ve derin bir şekilde araştırılması gereken bir konu. Bugünün teğmeni, yarının kuvvet komutanı, genelkurmay başkanı.

Araştırmanın sonuçlarına göre gereken ne ise yapılmalı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum