Neden Mutlu Değilsin?

Şerefli bir yaratılışta var edilmiştir insanoğlu. İlk günden beri tüm kainat insanın tüm ihtiyaçlarına cevap verecek kurulumda tam kapasite çalışmaktadır. İnsanoğlu tüm ihtiyaçlarını şefkatli bir sunum ile aldığını fark etmelidir.

Güneşin yakmayan ama ısıtan, aydınlatan enerjisini bir düşünün... Şiddetli ışığından gözlerimiz kamaşmasın diye kaşlarımızın var olduğunu biliyor muydunuz? Bu nasıl bir merhamet? Gözüme ışık fazla gelirse kaşlarımız ışığı absorbe ederek ihtiyacım kadar aydınlanmamı sağlıyor. İnsanı insandan daha iyi düşünen biri var ...

Tüm yaratılış bu kadar ince, hassas, arka plandaki bir merhametlinin eli ile tasarlanıp sunuluyor... Kainattaki düzenek, her an bu merhametin planlı işleyişi ile hazırlanıp takdim ediliyor insanoğluna.

İnsan sadece bu durumu algılayıp fark etse bile korkusu kaygısı dağılır, huzur bulur. Mutlu olur.

Deprem, kıtlık, virüs gibi kötü görünenlerin de aslında merhametin celali ile tecellisi olduğunu okur ve rahatlar.

İnsan da kendisine merhametli davranmalıdır. Yaratıcının bu denli hassas şaşmaz ayarlar ile yavrusunu mutlu etmek için uğraşan anne şefkatine benzer ama kat be kat üstünde olan muamelesini fark edip, kişi de kendisine bu merhameti göstermelidir...

İnsan istekleri olmadığında öfkelenen olay çıkaran bir canlı... Oysa lazım olanın tümü sunuluyor mükemmel olarak… Elinden geleni yapıp isteğine ulaşamadığında kendisine ve dış dünyaya kızmadan, kendisinden nefret etmeden, kendisini değersizleştirmeden, olana rıza göstermesi ve şükretmesi insanı huzurlu yapar. Kendisine merhamet ile olanda hayır vardır demekle kendi haddini aşmaz, mutlu olur.

Kişi mutsuzluğuna sebep olan durumların ihtiyaçtan değil nefsin isteklerinden kaynaklandığını anladığında ilahi olanla nefsani olanı ayırt eder ve muhasebesini yapar...

İnsan mutluluk aradığı tüm etkenlere güç yetiremez. Kontrolü kendinde değildir.

Aile, arkadaş, komşular, eşyalar, bulutlar, ağaçlar, kırılan fay hattı, güneş, trafik, kontrolümüzde olmadığından onlar bizi mutlu edemezler. Hiçbir şey insanın mutluluğundan da öfkesinden de sorumlu değildir.

İnsan sadece kendini yönetmekle sorumludur. Merhametin işleyişi çekemeyeceğini yüklemiyor insana.

İnsan kendi kendine zulmediyor. Çepeçevre merhamet ile kuşatma altında iken, gözüyle göremediklerinin sorumlusu kendisinden başkası değildir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.