Bogota Kitap Fuarı’nda İslam’a Büyük İlgi: 100’e Yakın Kişi Müslüman Oldu
Kolombiya’nın başkenti Bogota’da düzenlenen Uluslararası Bogota Kitap Fuarı (FILBO), bu yıl da yoğun ilgi gördü. Fuarda, Risale-i Nur eserleriyle yapılan İslamî tebliğ çalışmaları dikkat çekerken, 15 gün içinde yaklaşık 100 kişi Müslüman oldu.
Muhabbet Medya - Mehmet Kaplan
1988 yılından bu yana düzenlenen ve Latin Amerika’nın en büyük kitap etkinliklerinden biri olan FILBO, bu yıl 25 Nisan – 11 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi. Fuara 24 ülke, 140 yazar ve 500’ün üzerinde yayınevi katıldı. Yaklaşık 2.300 etkinliğe ev sahipliği yapan fuarı, 1 milyona yakın kişi ziyaret etti.
Risale-i Nur Standına Yoğun İlgi
Fuar alanında, Filistin’deki zulme dikkat çeken standın yanı sıra, İslam’ı tanıtmak amacıyla açılan Risale-i Nur standı da büyük ilgi gördü. Standta Kur’an-ı Kerim ve İspanyolcaya çevrilmiş Risale-i Nur eserleri sergilenirken, ziyaretçilere İslamiyet hakkında bilgi verildi.
Stant görevlisi Hakan Bey, sekiz yıldır fuara katıldıklarını belirterek şunları söyledi:
“Bu süre içinde yaklaşık 100 bin kişiye tebliğde bulunduk. Her yıl farklı ihtida öykülerine şahit oluyoruz. Ziyaretçilerin çoğu Katolik, bazıları ise ateist ya da agnostik. İslam’ı anlattığımızda dikkatle dinliyor, sorular soruyorlar. Kabullenenlere şahadet getirtiyor ve iletişim bilgilerimizi veriyoruz.”
![]() | ![]() |
Önyargı Yok, Merak Çok
Kolombiya’da yaşayan halkın İslam’a karşı önyargılı olmadığını vurgulayan Hakan Bey, İslam’la ilk defa karşılaşan birçok kişinin, mantıklı açıklamalar karşısında etkilendiğini belirtti:
“Buradaki insanlar İslam hakkında pek bilgi sahibi değil. Bu da önyargısız yaklaşmalarını sağlıyor. İnancımızı mantıklı ve samimi bir şekilde anlattığımızda, çoğu olumlu tepkiler veriyor.”
Zorlu Coğrafyada Tebliğ Faaliyetleri
Fuar dışında da farklı bölgelerde tebliğ çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Hakan Bey, Amazon ormanlarında ulaşımı zor olan yerel kabilelere kadar gittiklerini anlattı.
“Bir kabilede bilge kişiyle tanıştık. ‘Her şey O’dur,’ dedi. Ben de ‘Biz de her şey O’ndandır,’ dedim. ‘Bu daha güzelmiş,’ diye cevap verdi. Hristiyanlığın ulaşmadığı yerlerde bile hakikatin izleri var. Bu bilgiler onlar için yeni ve ilgi çekici oluyor,” dedi.
Yerel Desteğin Önemi Vurgulandı
Hizmetlerin kalıcı olması açısından yerli Müslümanların destek vermesinin çok önemli olduğunu belirten Hakan Bey, bu kardeşlerin bölgeyi tanıması ve halkla kolay iletişim kurabilmesinin büyük katkı sağladığını söyledi. Ayrıca, fuarda dağıtılmak üzere çeşitli Risale bölümlerinden vecizeler içeren broşürler bastırdıklarını ve farklı alanlarda dağıttıklarını da ekledi.
Zaman Ayıracak Gönüllülere İhtiyaç Var
Tebliğ faaliyetlerinin artarak devam etmesi için gönüllü çalışanlara ve zaman ayırabilecek kişilere ihtiyaç olduğunu ifade eden Hakan Bey,
“Herkes bulunduğu yerde elinden geleni yaparsa, sabır ve ümitle çok güzel inkişaflar olabilir,” dedi.
![]() | ![]() |
100’e Yakın Kişi Müslüman Oldu
Bu yılki fuarda yaklaşık 100 kişi İslamiyet’i kabul etti. Şahitlik edenler gözyaşlarını tutamazken, hidayetin nurunun adeta yüzlere yansıdığı gözlemlendi. Yağmura susamış toprağın, ilk damlayla dirilişi ne ise; hakikatin özlemiyle yanık düşen bir gönlün, hakikatle kavuşması da odur. Her ikisi de vuslatla can bulmaktır. Yağmur ile toprağın buluşması gibi hakikate aç insanların İslam ile buluşması da o denli şevkli, derin ve dokunaklı bir sahneye dönüşüyor.
www.muhabbetmedya.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.