Cennette Peygamber efendimiz ile birlikte olmak isteyenler ne yapmalı?

Cennette Peygamber efendimiz ile birlikte olmak isteyenler ne yapmalı?

Cennette Peygamber efendimiz ile birlikte olmak isteyenler ne yapmalı? Kuranı Kerim’de Nisa Suresi 69. ayette bu sorunun cevabı veriliyor. Allah’a ve Rasul’e itaat edin ne demek? Allah’a itaat ile Resulüne itaat birbirinden ayrılabilir mi?

Abdullah Hakimoğlu - Muhabbet Medya

Kim Allah’a ve Rasul’e itaat ederse işte onlar, Allah’ın kendilerine lütuflarda bulunduğu peygamberler, sıddikler, şehidler ve salih kişilerle beraberdir. Bunlar da ne güzel arkadaştır.

(Nisa, 4/69)

Hazret-i Aişenin anlattığına göre birisi Peygamberimize (s.a.v) gelip şöyle demişti : Ey Allah’ın Resulü. Seni kendimden, çoluk çocuğumdan daha çok seviyorum. Evimde iken seni hatırlayınca sabredemiyor, hemen gelip görüyorum. Benim ve senin öleceğimizi düşününce anladım ki sen cennete girdiğin zaman peygamberlerle beraber yüce makamlara götürüleceksin. Ben ise cennete girsem bile zannedersem seni göremeyeceğim.

Peygamberimiz (s.a.v.), bu içten, bu samimi duygulara cevap vermemiş, beklemişti. Bu ayet nazil oldu. (İbni Kesir, tefsir, II, 639)

O halde peygamberlere, sıddiklere, şehidlere arkadaş olmak isteyen kimse Allah’a ve resulüne itaat edecektir. Allah’ın emrettiklerini yapacak, yasaklarından kaçınacak. Hazret-i peygamberin de (s.a.v) sünnetine tabi olacak. Hazreti peygamberi (s.a.v) kendisine tek rehber edinecektir.

Peygamberimiz (s.a.v) bir seferinde, “Ya Resullalah, ben cennette senin arkadaşın olmak istiyorum” diyen bir sahabeye, “öyleyse çok secde et” buyurmuştur. Buradan anlaşılan husus, her şeyden önce farz namazlara büyük önem verilmesinin gereğidir. Sünnetleri de her fırsatta yerine getirmeye çalışmak gerekir.

Bir başka zaman yine bir sahabi gelir ve şöyle der: “Ey Allah’ın Resulü. Allah’tan başka ilah olmadığına senin de Allah’ın resulü olduğuna şahadet ettim. Beş vakit namazımı kılıyorum. Zekatımı veriyorum. Bir ay Ramazan orucunu tutuyorum.” Resulullah da bun üzerine şöyle buyurdu: “Kim bunları yaptığı halde ölürse, onlar kıyamet gününde, peygamberler, sıddikler ve şehidlerle birliktedir.”(İbn-i kesir, tefsir, II, s.639)

O halde Allah ve resulüne itaat etmenin birinci derecede anlamı üzerimize farz olan görevleri yerine getirmektir. Ancak bu hal üzere vefat edersek, orada peygamberlere arkadaş olabileceğiz.

Yine bir başka hadiste, “Doğru sözlü, güvenilir tüccar, kıyamet gününde peygamberler, sıddikler ve şehidlerle birliktedir” buyurmuşlardır. Bu da yaptığımız ibadetlere uygun davranışlar sergilememizin şart olduğunu ortaya koyuyor. Peygamberimizin, “Kişi sevdiği ile beraberdir” (İbn-i Kesir, II. 639) hadisini de burada zikretmemiz gerekir. Biz Allah’ı ve resulünü sever, sevgimizi itaat ederek gösterirsek, Allah da bizi sevdiğimizle beraber kılar. Hem Allah’ı görürüz, hem de peygamberlerle birlikte oluruz.

Çeşitli bahanelerle Allah Resulünün hadislerine burun kıvırıp onu devreden çıkarmaya çalışanlara en büyük cevabı Kur’an bu ayetiyle veriyor. Zaten başka ayetlerde de bildirildiği gibi Resule itaat etmek, Allah’a itaat etmek anlamına geliyor. Çünkü Allah Resulü (s.a.v) Allah emirlerini yerine getiriyor, yasaklarından da titizlikle kaçınıyor.

Ya Rabbî! sen bizi Sana ve Resulüne itaat eden kullarından eyle. Sana isyan eden kullarından eyleme. Sen bizi iman ve İslam üzere öldür. Cenneti ve cemalini görmeyi, peygamberler, sıddikler, şehidlerle birlikte olmayı nasip et. Amin.

www.muhabbetmedya.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.