Şanlıurfa’dan Batman’a Uzanan Muhabbet Halkası

Geçen hafta sonu Şanlıurfa GAPDER Derneği olarak Batman’daki kardeşlerimizi ziyaret etme fırsatımız oldu. Şanlıurfa’dan sabahın erken saatlerinde 5 kişilik aziz ve fedakâr arkadaşlarımız ile yola çıkararak Diyarbakır’a vardık. Sabah kahvaltısını Diyarbakır’da değerli ağabeyimiz Cüneyt Gökçe hocamızın akrabalarının ev sahipliğinde yaptık. Ağabeyimiz torunlarını görmüş olurken bizlerde bu güzel misafirperverliğin ve ikramların şükrünü ve duasını yaptık. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.

Daha sonra Dicle Üniversitesi Araştırma Hastanesinde iki gün önce ameliyat olan Abdulhalim Bilici ağabeyi hastanede ziyaret ettik, dualarını alarak geçmiş olsun dileklerimizi ilettik.

Öğle namazının eda ettikten sonra asıl ziyaret menzilimize doğru yol aldık. Batman’a varır varmaz Ahmet Siyah ve Eşref Uçar kardeşler bizleri karşıladılar. İlk önce kadim ve bir o kadar da kadirşinas olan değerli ve muhterem ağabeyimiz Hacı Mehmet Uçar’ı evinde ziyaret ettik. Bir yandan çay ve kahvelerimizi yudumlarken bir yandan sohbet ettik. Onun da hayır ve dualarını aldıktan sonra üçüncü durağımız Hacı Mirza Demir ağabeyi evinde ziyaret ettik.

Mirza ağabey Nurları nasıl tanıyıp okuduğunu, nurlar sayesinde okur yazar olduğunu ifade ettiler. Yüzlerce insanın nurlarla tanışmasına vesile olduklarını birkaç hatıraları ile bizlere anlattı. Mirza ağabeyde çaylarımızı içtikten sonra onun da hayır dualarını alarak ayrılıp dershaneye giderek akşam namazını eda ettik.

Akşam namazından sonra Ahmet ve Eşref kardeşlerimizin davet ettikleri mekâna gelerek akşam yemeğini yedik. Dördüncü durağımız, yine değerli bir ehli hizmet olan ağabeyimiz Said Dolgun’u dershanelerinde ziyaret ettik. Burada da sohbet ve hatıralardan sonra çaylarımızı içip akşam yapılacak umumi derse iştirak etmek için dershanemizin yolunu tuttuk.

Yatsı namazını dershanemizde kıldık. Akşam ilk dersimizi Risale-i Nur’dan kâinatta sevgi ve muhabbet konusu üzerine Prof. Dr. Atilla Yargıcı ağabey yaptı. Çay ikramından sonra ikinci dersimizi Doç. Dr. Cüneyt Gökçe hocamız yaptılar. Dua, tanışma ve kucaklaşmadan sonra ayrılık zamanı geldiğinden tekrar Diyarbakır istikameti üzerinden Şanlıurfa yoluna koyulduk. Bir yıl önce gittiğimiz Batman’dan tam da bir yıl sonra 2023 yılını Siverek Karacadağ mıntıkasında karşıladık. Dönüş yolunda hep birlikte birbirinden güzel ilahiler ve kasideler okuyarak birazda her birimizin güzel meziyetlerinden haberdar olmuş olduk. Gece yarısından sonra kardeş ve ağabeylerimizi aldığımız yere bıraktık.

Bu tarz ziyaretlerin hakikaten gerekli olduğu kanaatine vardık. Gerçekten hem bizimi için hem de ev sahipleri için bir moral ve motivasyon kaynağı oldu. Bir gün gibi kısa bir zamanda dört beş noktayı ziyaret etme fırsatımız oldu. En önemlisi, belki yıllarca göremediğimiz ağabeyleri gördük. Dahası yeni arkadaş ve kardeşlerimizi tanımış olduk. Said Dolgun ağabeyimiz akşam dersine birkaç arkadaşıyla birlikte geldiler, onlarda bizleri memnun ettiler. Ayrıca dershanede Şanlıurfa’da uzun yıllar birlikte çalıştığımız İskan Yel ağabey ile kucaklaştık.

Pandemiden dolayı uzun zamandır dershaneye gelemeyen kardeşlerimiz derse gelerek bir başlangıç yapmış oldular. Burada bizlere av sahiplerinden isimleri aklıma gelen Ekrem Uçar, Muhiddin Özel, Dr. Ali Osman Özçelik, Maruf Özülkü, Selahattin Kaya, Yusuf Akçe, Aziz Kovan, Hacı Laçin, Hasan Aygöl, Hüseyin Demir, Ali Tanrıverdi, Hamza Güzel, Enes Akçe, Nurullah Özel, Tarık Bozkurt, Mehmet Ertuğrul, Ahmet Akçe kardeşlerimize ve ismini hatırlayamadığım diğer tüm kardeşlerimiz hassaten teşekkür ederiz.

Rabbim bize ve tüm kardeşlerimize birlik, beraberlik ve ihlas ile iman, Kur’an ve Nurlara hizmet etmeyi ihsan eylesin. Yeni bir irtibat noktamızda buluşmak ve görüşmek üzere Allah’a emanet olunuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum