Atilla Yargıcı

Atilla Yargıcı

Özgürlüğün katledildiği ülke: Amerika

Siyonist İsrail’in Gazze’de yaptığı insanlık dışı katliam dünyayı Gazze haline getiriyor. İnsanlığın vicdanının uyanmasına da vesile oluyor.

Amerika, İsrail’e sağladığı sınırsız askeri ve ekonomik yardımları ve destekleri ile bu katliamın en birinci ve en büyük ortağıdır. Yöneticiler her güç gün İsrail’e bağlılıklarını tazelerken halkın önemli bir kesimi ve öğrenciler ise bu katliamı lanetliyor ve protesto ediyor. Bu protestolar Amerika’da vicdanları ölmeyen bir hayli insanın olduğunu gösteriyor.

Ancak Amerika’nın bu ifade özgürlüğü kapsamında olması gereken barışçıl protestolara pek tahammülü de yok.

Biliyorsunuz, Amerika’nın New York şehrinde 1886 yılında inşa edilen bir özgürlük heykeli/anıtı var. Resmi adı, “dünyayı aydınlatan özgürlük” olan bu anıt, adeta Amerika’nın simgesi. Dünyaya demokrasi getirme iddiasında bulunup da birçok ülkeyi işgal eden, o ülkelerin yeraltı ve yerüstü zenginliklerine el koyan bu ülke, bugünlerde kendi ülkesinde yaşayan, Filistin katliamının durdurulmasını isteyen üniversite öğrencilerinin ve hocalarının ifade özgürlüklerini ellerinden almak için orantısız güç kullanıyor.

Başta özgürlük anıtının bulunduğu New York’taki Columbia üniversitesinde olmak üzere ülkede 50 den fazla üniversitede protesto yapan öğrencilere ve hocalarına sert karşılıklar veriliyor ve ciddî tutuklanmalar yapılıyor.

Özgürlüğün vatanı olarak lanse edilen bir ülkede özgürlüğün katledildiğine şahitlik ediyoruz. Özgürlük anıtı artık çöpe atılmıştır.

Hani dünyanın en özgür ülkesiydi Amerika? Sebep de İsrail’in Gazze’de yaptığı katliamı protesto etmek. İsrail destek olan şirketlerin bu desteklerini çekmelerini talep etmeleri. Amerika’nın İsrail’in Gazze katliamına destek olmasına karşı çıkmaları. Katliama karşı çıkan milyonların barışçıl protestolarına tahammül edemeyecek kadar özgür olduğu ortaya çıktı Amerika’nın.

Diğer taraftan Batı dünyasındaki ülkelerin idarecileri de İsrail’e göbek bağıyla bağlı. Ama halkın önemli bir kısmı ülkelerinin İsrail’e ekonomik ve askeri desteklerini kabul etmiyor. Üstelik İsrail karşıtı barışçıl gösteriler yapıyor. İnsanlığın vicdanı uyanıyor. Bazı yerlerde bu uyanış polis zoruyla bastırılmaya çalışılıyor. Ama beyhude bir çaba.

Bir başka husus da insanlığın Gazze’deki Müslümanların hakkı direnişi karşısında bu direnişi sağlayan İslam dinine yönelmesi. Binlerce insan İslam’a giriyor ve ebedî hayatını kurtarıyor. Diğer taraftan İnsanlar Siyonist İsrail’in ne kadar zalim ve gaddar olduğunu daha iyi anlıyor artık. Hitlerin Yahudilere yaptığının on mislini Yahudiler Müslüman Gazzeli kardeşlerimize yapıyor.

Dünyada büyük protestolarla sebep olan bu katliamın birinci sebebi Siyonizm. Bir Yahudi kadının ifade ettiği gibi İsrail büyük ekseriyetle Siyonizm putuna tapıyor. Onun emirlerine göre hareket ediyor. Topraklarını genişletmek için Filistin halkını yok etmeye çalışıyor.

Ancak şunu bilmek gerekir ki, insanlığın ortak vicdanını kanatan bu zulüm bir gün sona erer. Küfür devam eder ama, zulüm devam etmez denmiştir. Zulüm son bulsun. Zalimler iki cihanda da cezalarını bulsun. Gazze’de katliam yapan İsrail’i protesto eden dünya insanlığının uyanan vicdanın İslam’la şereflenmesi tek dileğim. Rabbim hidayet nasip etsin inşallah.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.