Fransa’da müslüman öğrenciye yapılan saldırıya savcılık el koydu

Fransa’da müslüman öğrenciye yapılan saldırıya savcılık el koydu

Fransa'nın Caen kentinde Jean Rostand Lisesi'nde bir müslüman öğrencinin yaşadığı İslamofobik saldırı sonucunda savcılık olaya el koydu.

Muhabbet Medya - Haber Merkezi

Caen kentindeki Jean Rostand Lisesi'nde öğrenim gören ve adı açıklanmayan Müslüman öğrenci, odasına geldiğinde okuduğu Kur'an-ı Kerim'in yırtılmış olduğunu ve başörtüsünü çöpte gördü ve durumu okul yönetimi ile paylaştı.

FranceInfo'nun haberine göre, olaya ile ilgili açıklama yapan Lise Müdürü Sebastien Duval-Rocher, öğrencisinin inancına yönelik yapılan bu saldırı karşısında şok yaşadığını ancak şahsına yönelik bir saldırı olmadığını ifade etti.

DUVAL-ROCHER: KABUL EDİLEMEZ

"Yaşananlar karşısında ben ve meslektaşlarım şoke olduk. Hoşgörülü, farklı inançlara açık ve tüm inançları aramızda kabul eden bir okuluz." diyen Duval-Rocher, öğrencisine yönelik bu saldırının kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Yaptığı sözlü açıklama sonrasında öğrenci ve öğretmenlere mail kanalıyla da, saldırının kabul edilemez olduğu ve kınanması gerektiği mesajını gönderen Müdür Duval-Rocher konunun takipçisi olacaklarını iletti.

Lisede öğrencilere hoşgörü meselesi anlatılacak

Saldırının hedefindeki öğrenci ve ailesi herhangi bir gerginliğe yol açmaması adına şikayetçi olmadı. Diğer yandan bu saldırının İslamofobik olmasından dolayı savcılık doğrudan olmasa da okul yönetimi üzerinden olaya el koydu.

Saldırının failleri henüz belirsiz. Okul yönetimi lisenin içinden birinin saldırıyı gerçekleştirmiş olduğu kanaatinde.

Lise Yönetimi sonraki haftalarda okulda öğrencilerle bu olay üzerinden hoşgörü meselesini ele alacaklarını ifade etti.

www.muhabbetmedya.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum