Dünya Kupası açılışında Hollywood yıldızının Kur’an diyaloğu

Dünya Kupası açılışında Hollywood yıldızının Kur’an diyaloğu

Dünya Kupası'nın açılışında Hollywood’un ünlü isimlerinden Morgan Freeman ile Katar'ın FIFA elçisi Ghanim Al Muftah'ın Kur’an diyalogu geceye damgasını vurdu

Muhabbet Medya - Haber Merkezi

Bu yıl Katar’da düzenlenen Dünya Kupası’nın açılışında Hollywood yıldızı Morgan Freeman ile Katar FIFA Temsilcisi Ghanim Al Muftah Kur'an-ı Kerim dinletisi açılışa damga vurdu.

Dünya Kupaları dünya genelinde kitlelerin merakla takip ettiği bir spor organizasyonu. İlk kez Müslüman bir ülkede gerçekleşen Dünya Kupası’nın açılış gecesinde sosyal medyada viral olan bir diyalog gerçekleşti. Freeman'ın "Bu kadar ülke, dil ve kültür bir tek yol kabul edilirse nasıl bir araya gelebilir?" sözleri üzerine Al Muftah Hucurât Suresi 13. ayete dikkat çekti.

"Ey insanlar! Sizi bir erkekle bir dişiden yarattık ve birbirinizle tanışmanız için sizi soylara ve kabilelere ayırdık. Allah katında en üstününüz en çok takva sahibi olanınızdır. Allah bilendir, haberdar olandır" şeklinde mealin üzerine Freeman, "Onu görebiliyorum. Bizi şu anda burada birleştiren şey, bizi ayırandan çok daha büyük." dedi.

muhabbetmedya.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum