Düğün Bütçesini Gazze'ye Bağışladılar: Kardeşlerimiz zulüm altındayken düğün yapamazdık

Düğün Bütçesini Gazze'ye Bağışladılar: Kardeşlerimiz zulüm altındayken düğün yapamazdık

Mardin'de yaşayan müzik öğretmeni Yusuf Andinç ve eşi Derya Andinç, Gazze'ye destek olmak amacıyla düğün yapmama kararı alarak düğün bütçelerini ihtiyaç sahiplerine bağışladı.

Mardin'de yaşayan müzik öğretmeni Yusuf Andinç (30) ve eşi Derya Andinç (27), Gazze'ye destek olmak amacıyla düğün yapmama kararı alarak ayırdıkları bütçeyi ihtiyaç sahiplerine bağışladı. Çift, bu kararlarını sosyal medyada paylaştıkları bir video ile duyurdu.

Derya Andinç'in damat Yusuf Andinç'in albüm çekimi için hazırlanan videoda Mardin silueti önünde oynadığı Filistin halk oyunu "Dabke" dansı oynadığı video, sosyal medyada kısa sürede kullanıcıların ilgisini çekti, çok beğeni alarak viral oldu.

Mardin Sanat Akademisi'nde müzik öğretmeni ve halk oyunları eğitmeni olan Yusuf Andinç, 3 Aralık'ta dünya evine girdi. Ancak geleneksel bir düğün yapmak yerine eşiyle anlaşarak düğün bütçelerini Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine gönderme kararı aldılar.

Damat Yusuf Andinç, evlerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Filistin'deki kardeşlerinin zor durumda olduğunu ve bu duruma sessiz kalamayacaklarını belirterek, "Mazlum Filistinli kardeşlerimiz zulüm altındayken, katil İsrail’in tarafından soykırıma uğrarken; biz düğün yapmayalım, karınca misali elimizden ne geliyorsa onlara destek olalım örnek olalım istedik. Elimizden ne gelirse destek çıkalım." dedi. Eşiyle birlikte çektikleri videonun beklenmedik şekilde ilgi gördüğünü söyleyen Andinç, "Farkındalık olsun diye çekmiştik, bu kadar ilgi göreceğini tahmin etmiyorduk. Şu an ülkemizde hatta tüm dünyada gündemde. Lütfen Filistin'i gündemde tutalım. Çünkü orada kadınlar, çocuklar şehit oluyor. Birçok insan orada aç, susuz, elektriksiz kalıyor. Lütfen çok destek olalım. Yaptığımız destekle şu an milyonlarca insan düğünümüze gelmiş gibi oldu. Farkındalık olsun istedik. Filistin'i gündeme getirdik. Bu bizim için çok anlamlı oldu." şeklinde konuştu.

Derya Andinç ise eşinin kararına destek verdiğini ifade ederek, "Düğün yapmadık evet ama onlar adına mutlu oldum. Onlar için zafer istiyorum. Dualarımız onlarla, inşallah zafer kazanacaklar. Filistin özgür olursa mutlulukla düğünümüzü yaparız. Eşimin dans ettiği anda da onunla gurur duydum." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.