Almanya'da 2014'ten bu yana 800'den fazla cami saldırıya uğradı

Almanya'da 2014'ten bu yana 800'den fazla cami saldırıya uğradı

Saldırıların arkasında PKK-YPG terör örgütü mensupları ve Neo-Nazi grupları var

Muhabbet Medya - Haber Merkezi

Muslim News sitesinde yayınlanan bir haberde camilere saldırılarla ilgili dikkat çekici bilgiler yer aldı. FAIR International adlı insan hakları grubunun bir girişimi olan Brandeilig'e göre, Almanya'daki 800'den fazla cami 2014'ten bu yana tehdit ve saldırıların hedefi oldu, ancak vakaların çoğunda suçlar gerektiği gibi soruşturulmadı.

Almanya'nın camilere yönelik ilk saldırı ihbar merkezini kuran grup, 2014 ve 2022 yılları arasında yaklaşık 840 saldırı, vandalizm ve tehdit olayı kaydetti.

2018'deki suçların ayrıntılı bir analizi, saldırıların çoğunda faillerin kimliğinin tespit edilemediğini ve neo-Naziler veya aşırı solcular tarafından Müslüman ibadet yerlerine yönelik saldırıları körüklediğini ortaya koydu.

Grup, yakın tarihli bir raporda, "Genel olarak, cami saldırılarının temizlenme oranı çok düşük kabul edilebilir" denildi.

2018 yılında camilere yönelik kaydedilen 120 saldırıdan sadece dokuzunun faili tespit edilebildi.

Brandeilig'in uzmanları, kundaklama saldırıları da dahil olmak üzere en az 20 vakada şüphelilerin ölüme veya büyük bedensel zarara yol açmayı amaçladığına dikkat çekerek, "Bu oran endişe kaynağı" dedi ve ekledi: “Genel olarak polisler olay yerine çok hızlı geldi ve hemen soruşturma başlattı. Ancak bugüne kadar olayların neredeyse hiçbiri çözülemedi.”

Rapora göre, camileri hedef alan çok sayıda saldırının arkasında aşırı solcular ve YPG/PKK terör örgütü mensupları yer alırken, bunların çoğu aşırı sağcılar veya neo-Nazi gruplar tarafından gerçekleştirildi.

83 milyondan fazla nüfusa sahip bir ülke olan Almanya, Batı Avrupa'da Fransa'dan sonra ikinci en büyük Müslüman nüfusa sahip. Ülkedeki yaklaşık 5,3 milyon Müslümanın 3 milyonu Türk kökenlidir.

muhabbetmedya.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.