Muhabbet Platformu Toplantısı Mevlana Şehri Konya’da Yapıldı

Habip Artan

Muhabbet Platformunun geleneksel 2024 sonbahar temsilciler toplantısı Mevlana ve gönüller şehri Konya’da, Haskubbe Eğitim ve İlmi araştırmalar Derneği ev sahipliğinde bu hafta sonu yapıldı. Düzenli olarak, yılda iki defa tertip edilen toplantının bu dönem 22’ncisi yapıldı.

Toplantıya İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Diyarbakır, Sivas, Aydın, Van, Batman, Şanlıurfa, Kırşehir, Kayseri, Konya, Eskişehir, Gaziantep, Doğanşehir il ve ilçelerinden katılan temsilcilerimiz bir araya gelerek önümüzdeki altı aylık faaliyetler ile ilgili fikir alışverişinde bulundular. Bir önceki dönemde olduğu gibi tüm temsilcilerimiz birbirinden değerli ve kıymetli faaliyet ve deneyimlerini bizlerle paylaştılar.

Türkiye’nin değişik il ve ilçelerinde uzak ve yakından bir gün evvel gelen temsilcilerimiz Cuma akşamı Haskubbe Eğitim ve İlmi Araştırmalar Derneği ile Muhabbet Platformunun ortaklaşa düzenlediği Risale-i Nur Müzakere Forumuna katıldılar.

Toplantıya Cumartesi sabah verilen kahvaltıdan sonra bir Aşr-ı Şerif ve arkasından günün manasına uygun Risale-i Nur’dan bir ders yapılarak başlandı. Her dönem olduğu gibi bu dönemde tanışma faslından sonra ana gündem maddelerinden ilki olan mahal faaliyetleri temsilcilerimiz vasıtasıyla aktarıldı.

Rutin dışındaki mahal faaliyetleri ve gündem olarak;

  • Nur Vakfı temsilcimiz NİP (Nur İhtisas Programı) adı verilen projeleri ile Risale-i Nur’da yatay ve dikey okuma kazanımlarını izah ettiler.
  • Bursa temsilcilerimiz, gençlerin derse katılımlarını teşvik amacıyla haftalık olarak yapılan ‘babalı oğullu’ ders düzenlenmesi kararı aldıklarını ve bunda da istenilen hedefi yakaladıklarını belirtiler.
  • Şanlıurfa Gapder derneğinin bu yıl program ve hedeflerine kültür merkezi inşası ve hizmet aracı alımını koyduklarını, ayrıca dernek olarak her hafta çok sayıda üniversite öğrencisine yönelik derslerin davetli ve ikramlı olarak düzenlendiğini ifade ettiler.
  • Nur Vakfının NEP, (Nur Eğitim Programı) adı verdikleri projede gençler arasında yarışmalar düzenlenerek puanlama, devam durumuna göre öğrencilere tablet ve benzeri hediye takdim edildiğini, gençler ile piknik ve kahvaltı programları yapıldığını, buna ek olarak NEP programlarının on-line olarak ta düzenlendiğini belirttiler.
  • Gençlik hizmetleri: Geçen toplantıda bu konuda görev alan komisyon üyelerinin faaliyetleri ve çalışmaları konuşularak senede iki defa yapılan muhabbet platformu toplantılarının gençler tarafından müstakil olarak yapılmasına karar verildi.
  • Diyarbakır Kültür Merkezi (DKM) ilk-orta, lise ve üniversite seviyelerinde yürütmekte oldukları ders ve gençlik faaliyetlerini anlattılar.
  • Şekercihan vakfının öğrencilere sunmuş oldukları 33 haftadan ibaret olan eğitim ve ders programlarını kapsayan faaliyetlerini izah ederek bu projelerini tüm üyelerimiz ile paylaşabileceklerini dile getirdiler.
  • Bursa uhuvvet derneğinin öğrenci ve genler arasında sportif faaliyetlerin gerçekleştirildiğini bununla birlikte öğrencilere değerler eğitimi verildiğini belirttiler.
  • İzmir Ümitvar derneği; üniversitelerde öğrenci kulüpleri ve açılan stantlar vasıtasıyla gençlere ulaştıklarını, bunlar ile her hafta rutin olarak dersler dışında dağ yürüyüşü, piknik düzenlediklerini ifade ettiler.
  • Toplantıda İnternette gözümüz ve kulağımız olan Muhabbet Medya web sitesinin ve bağlı olan sosyal medya linklerinin kardeşlerimiz tarafından daha sık takip edilmesi ve yazılar gönderilmesine devam edilmesi istendi.
  • Bölgesel çapta Bediüzzaman Said Nursi’yi anma toplantıları düzenlenmesinin yararlı olacağı,
  • Bölgeler olarak ortak okuma programlarının düzenlenmesi,
  • Diğer dini grup ve STK’lar ile irtibata geçilerek ortak faaliyetlerin düzenlenmesi tavsiye kararları olarak kayda geçti.

İki gün boyunca toplantının düzenlenmesi aşamasında büyük bir özveri ile gayret eden Haskubbe Derneği üyelerine, Dr. İbrahim Kaygusuz ağabeye, üç gün öncesinden gelerek programa maddi ve manevi destek veren Şanlıurfa’dan Doç. Dr. Levent Bilgi ve öğrencilerine, Türkiye’nin dört bir yanından toplantıya iştirak eden faaliyet ve fikirlerini bizlerle paylaşan tüm kardeş ve ağabeylerimize, her zamanki gibi toplantının daha iyi bir atmosferde yürütülmesi için azami gayret sarf eden toplantı sekretaryasına teşekkür eder, bir sonraki Muhabbet Platformu toplantısında Bursa’da bir araya gelmek ümidiyle sizleri canı gönülden, muhabbetle selamlar, toplantıda alınan kararların hizmetlerimizin inkişafına vesile olmasını Rabbimizden niyaz eyleriz. Allah’a emanet olunuz.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.