Gerek açık, gerekse gizli yapılan zinalar İslam tarafından yasaklanıyor

Araf Suresindeki bu ayet İslam’ın haram kıldığı bazı hususlara dikkat çekiyor.

Abdullah Hakimoğlu - Muhabbet Medya

De ki: Rabbim ancak açık ve gizli fuhuşları, günahı ve haksız yere zulmü, hakkında hiçbir delil indirilmeyen bir şeyi Allah’a ortak koşmayı ve Allah hakkında bilmediğimiz şeyleri söylemenizi haram kılmıştır.

Araf, 2/33

Ayette birinci olarak nesebi karıştırmak ile ilgili büyük günahtan bahsediyor ki. Razi bunu “cinayet” olarak isimlendiriyor. (Razi, Mefatihu’l-Gayb, http//altafsir.com.) Bu her türlü zina olarak kabul ediliyor. Gerek açık, gerekse gizli yapılan zinalar İslam tarafından yasaklanıyor.

Bugün Batı dünyası, kadın erkek arasındaki bu mahremiyetin kalkmasından dolayı, nesebi karışmış insanlarla dolu. Benim konuştuğum bazı batılılar, annelerin, ya da babalarının kim olduğunu bilmiyordu. Toplumsal bir kargaşa yaşanıyor. Ahir zamanda zinanın yaygınlaşacağıyla alakalı hadisler de var. Yine bazı hadislerde ahir zamanda insanların nefislerine hakimiyetlerinin fevkalade zor olduğu bildirilir.

Ahir zamanda yaşayan biz insanlar, daha önceki asırlardaki insanlardan daha zor bir imtihanla karşı karşıyayız. Bu yüzden Allah’ın bu yasağını düşünerek, her zaman hatırlayarak zihnimizi, hayalimizi hep helal olan şeylerle dolduralım. Fuhşa teşvik eden filmlerden, televizyon programlarından, kitap ve dergilerden uzak duralım. Çoluğumuzu-çocuğumuzu bunlardan uzaklaştıralım.

Her türlü kötülük insanın düşüncesinde ve hayalinde başlar. Kötü şeyler gören, kötü şeyler düşünür ve kötü olanı hayalinde canlandırır. Hayal sinemasında kötü filmleri oynatır. Bu da o insanın kötülükleri açık da gizli olarak yapmaya teşvik eder. Bu yüzden dünyevi, haram lezzetlerde ve sevmelerde lezzetten çok daha fazla elemler olduğunu düşünelim. Hem dünyada, hem kabirde, hem de ahirette bunun ağır yükü altında iki büklüm olacağımızı hatırlayalım. Ve fuhuşun açığından da gizlisinden de uzaklaşalım.

Eğer bugüne kadar hatalarımız olmuşsa, bu yüzden de Allah’ın rahmetinden ümidimizi kesmeyelim. Günahlarımızdan dolayı pişman olalım, tövbe edelim. Bir günah eğer insan günahtan istifade edebilirse, onu cennete bile götürür. O günahı her zaman hatırına getirip ondan uzak durmak ve hep iyilik yapmakla, sevapları günahlarını kat kat geçer ve Allah’ın affına, mağfiretine uğrar.

Diğer taraftan ikinci cinayet, insanın aklına yaptığı kötülüktür. Ki bu da diğer günahları da içine almakla beraber, ism kelimesiyle ifade ediliyor. İçki de bunların başında zikrediliyor. İçki Allah’ın insana verdiği en önemli emanet olan aklı giderdiği için, içki içen bir kimse bu emaneti yerinde kullanmamış oluyor. Bu da bir çok kötülüklere sebep olabiliyor. Bu yüzden içkiden ve diğer büyük günahlardan uzaklaşmak, küçük günahlardan da imkan nispetinde uzak durmak, bu noktada kararlı olmak gerekir.

Üçüncü ve dördüncü cinayetler, ırzlara, canlara ve malllara yapılan cinayetlerdir ki, bunu da ‘bağy’ kelimesi ifade ediyor. İnsan böyle zulümlerden uzak kalmalıdır. Başkasının ırzına göz dikmemeli, canına kıymamalı, malına el koymamalıdır. Helal ile yetinmesini bilmelidir. Allah öyle emrediyor. Toplumun huzuru da zaten bunların korunmasına bağlıdır. Akıl da bu yasağın toplum ve aile için ne kadar yerinde olduğunu kabul ediyor.

Beşinci cinayet ise dinler hususunda işlenenlerdir. Bu da tevhidi kabul etmemek, ya da din hakkında delilsiz bir şekilde konuşmaktır. Allah bunları da yasaklıyor ki bunlar aslında hepsinden de önemli yasaklardır. O halde Allah’ın birliğini kabul edeceğiz ki, her şey bunu gösteriyor. Allah’ın birliğinin tecellileri bütün yaratılan varlıklar üzerinde görülüyor.

Din hakkında da ileri geri laflar etmemek gerekir. Allah emretmediği halde, kendi kafasında bir insanın Allah şöyle buyuruyor demesi haramdır, yasaktır, iftiradır, çok büyük sorumluluğu vardır. Allah’ın yasakladığı bir hükmü de yasak olmaktan çıkarmak da aynı kategoriye girer. Bu yüzden bu yasaklara uymak, insanın Allah’ı tanıyıp severek ona ibadet ederek kalbimin ve ruhunun huzura kavuşmasına, ailevi ve toplumsal hayatının da barış ve mutluluk içinde geçmesine sebep olur, ahirette ise Allah katında çok yüksek mükafatlar kazanacağında zaten şüphe yoktur.

Allah’ım! Sen bizleri orta yol olan istikametten ayırma. Bizleri yasakladığın haramlardan uzak duran, haramlara yaklaşmayan müttaki insanlardan eyle. Amin.

www.muhabbetmedya.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

KUR’AN-I KERİM Haberleri