Gaziantep Gönüllü Kuruluşlar Platformu (GÖNÜLKUR) Mültecilere Yönelik Saldırılara Tepki Gösterdi!

Son günlerde mültecilere yönelik artan saldırılar ve gerginlik ortamına tepki gösteren Gaziantep Gönüllü Kuruluşlar Platformu (GÖNÜLKUR), bir bildiri yayınladı.

Muhabbet Medya - Haber Merkezi

Son günlerde mültecilere yönelik artan saldırılar ve gerginlik ortamına tepki gösteren Gaziantep Gönüllü Kuruluşlar Platformu (GÖNÜLKUR), bir bildiri yayınlayarak bu tür provokatif eylemleri tasvip etmediklerini ve kamuoyunu sağduyulu olmaya çağırdıklarını belirtti.

GÖNÜLKUR tarafından yapılan açıklamada, "Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle ülkemize sığınan başta Suriye vatandaşları olmak üzere, mültecilere son günlerde uygulanan ve kamuoyu vicdanında derin üzüntüye yol açan bir takım olaylar olmaktadır." ifadelerine yer verilerek bu saldırıların yabancı istihbarat servisleri tarafından organize edildiği vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, "Duyarlı olan tüm taraflar eylemi kınamışlardır. Eylemle ilgili gereken cevaplar verilmiştir. Sorumluları hakkında devletimiz tüm birimleriyle gereğini yapacağını ilan etmiştir." denilerek yetkililere bu konuda gerekli adımları atmaları çağrısı yapıldı.

GÖNÜLKUR, bildirisini şu şekilde sonlandırdı:

"Bizler, Gaziantep'teki Sivil Toplum Kuruluşları olarak bu tür provokatif eylemleri tasvip etmediğimizi bildirir, kamuoyunu sağduyulu olmaya davet ederiz. Allah ülkemizi her türlü fitneden muhafaza eylesin."

GÖNÜLKUR'un bildirisinin tamamı şöyle:

gonulkur-kayseri-multeci-bildiri.jpeg

Kamuoyuna saygıyla duyurulur

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle ülkemize sığınan başta Suriye vatandaşları olmak üzere, mültecilere son günlerde uygulanan ve kamuoyu vicdanında derin üzüntüye yol açan bir takım olaylar olmaktadır.

Ülke içerisinde ve sınır ötesindeki son olayların bazı ülke büyükelçiliklerinin sınır bölgesindeki temsilcilerini 3-4 gün öncesinden "Olaylar çıkabilir" uyarısında bulunarak merkeze çağırmalarından da anladığımız üzere, bu girişimlerin yabancı ülkelerin istihbarat servisleri tarafından organize edildiği anlaşılmaktadır.

Biz bu oyunu çok gördük.

Aynı merkezden üretildiği belli olan; insanları birbirine karşı kışkırtarak ülkemizde iç karışıklık çıkarmayı hedefleyen bu olaylar daha önce yaşadığımız bazı olaylara ne kadar da benziyor.

Duyarlı olan tüm taraflar eylemi kınamışlardır. Eylemle ilgili gereken cevaplar verilmiştir. Sorumluları hakkında devletimiz tüm birimleriyle gereğini yapacağını ilan etmiştir.

Bizler, Gaziantep'teki Sivil Toplum Kuruluşları olarak bu tür provokatif eylemleri tasvip etmediğimizi bildirir, kamuoyunu sağduyulu olmaya davet ederiz. Allah ülkemizi her türlü fitneden muhafaza eylesin.

Gaziantep Gönüllü Kuruşlar

ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİ - ANADOLU TEVHİD VAKFI - ANHARS DERNEĞİ - AYDER, DAVET VE KARDEŞLİK DERNEĞİ BEYTÜL MAKDİS ÖNCÜLERİ DERNEĞİ - BÜLBÜLZADE VAKFI - CİHANDER, HAYRAT VAKFI - CİHANNÜMA DERNEĞİ DENİZ FENERİ DERNEĞİ - ENSAR VAKFI - GAZİANTEP DARULHADİS CEMİYETİ - GAZİANTEP EĞİTİM HİZMET VAKFI GAZİANTEP İ.H.H. - GAZİANTEP KALEM DERNEĞİ - HASAN HOCA VAKFI - HOŞGÖR FATİH İLİM ARAŞTIRMA VAKFI İLİM YAYMA CEMİYETİ - İNSAN VE MEDENİYET HAREKETİ - İRFAN YOLU DERNEĞİ - KÖPRÜ-DER - MEDENİYET VAKFI MEMUR-SEN - ÖNDER İMAM HATİPLİLER DERNEĞİ - SERHENDİ VAKFI - SUFFA-DER - TÜRKİYE GENÇLİK VAKFI UŞŞAKİ VAKFI - VAHDET VAKFI - VERENEL, SAFA VAKFI - YEDİ HİLAL DERNEĞİ - YENİ DÜNYA VAKFI

muhabbetmedya.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

DUYURULAR Haberleri